Wandelen

Update over mijn wandelvoornemens van 2021

Het jaar vliegt voorbij en we naderen de feestdagen. Altijd een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen (wandel) jaar. In januari schreef ik een blog over mijn wandelvoornemens voor 2021. Zo eind van het jaar lijkt me dat een mooi moment om even op terug te kijken.

Bloggen over wandelen

Ja, dat is dus gelukt. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik even was vergeten hoeveel werk het ook weer is. Niet alleen het schrijven, maar vooral ook het bewerken van foto’s enzovoorts. Na een dag (thuis)werken had ik dus niet altijd zin om dan in mijn vrije tijd weer achter de laptop te kruipen voor het maken van een blog. Hoe leuk ik het verder ook vind. Daarom dus wel wat minder blogjes gepubliceerd dan ik misschien vooraf had bedacht. En van al die leuke extra categorieën (podcasts, boeken) is niet zoveel gekomen uiteindelijk. Maar ik vind het wel heel leuk om af en toe een bericht te delen over een fijne wandeling. Dus zeker geen spijt van het starten met de blog.

Meer kilometers maken dan in 2020

Het jaar is nog niet om, maar dit ga ik niet meer halen. Het is nu ik dit schrijf 9 december en in vergelijking met vorig jaar heb ik ongeveer 190 kilometer minder gewandeld. Om dat in te halen, en nog gelijk te lopen met eind december vorig jaar zou ik nog zo’n 310 kilometer moeten wandelen de rest van 2021. Dat gaat niet lukken. Jammer, maar ik heb sowieso flink wat kilometers gemaakt dit jaar. Bijvoorbeeld op het Nederlands Kustpad en een aantal mooie wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, op Vlieland, de Boterhuispolder en nog veel meer andere fijne plekken. En met gemiddeld zo’n 55 kilometer per week mag ik wel stellen dat 2021 een prima wandeljaar is geweest.

Beginnen met een LAW

Een Lange Afstand Wandelpad starten, dat was het doel. Ik had al snel bedacht dat het Nederlands Kustpad deel 2 ideaal zou zijn voor mij. Veel duinen en natuurgebied en alle start- en eindpunten zijn goed te doen met het openbaar vervoer vanuit Leiden. In het voorjaar ging ik voortvarend van start, de eerste paar etappes gingen lekker vlot. Tegen de zomer besloot ik even een break te nemen. Daarna had ik even wat moeite om weer op gang te komen, maar half oktober ging ik weer verder. Ik ben tot Egmond aan Zee gekomen, en heb nog vijf etappes te gaan. Ik heb enorm genoten van de etappes tot nu toe (nou ja, op die ene na). En heb ook erg veel zin om dit deel van het Kustpad helemaal uit te lopen. Wel wacht ik even tot het voorjaar, want dan is het weer wat eerder licht en kan ik lekker vroeg op pad.

0 comments on “Update over mijn wandelvoornemens van 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *