Wandelen

Wandelingen december 2021

Jeetje, wat is deze maand voorbijgevlogen. Volgens mij zeg ik het iedere maand (en zeg ik dit ook iedere maand), maar voor december geldt dit nog meer dan anders. En het hele jaar vloog eigenlijk voorbij. Voor mijn gevoel is er zo weinig gebeurd afgelopen jaar. Misschien omdat er zo weinig kon. Ook in december gingen weer veel leuke afspraken, zoals theatervoorstellingen en een wandeldate, niet door. En zo tegen het eind van het jaar heb ik altijd een beetje last van eindejaarsmoeheid. Maar toch wandelde ik ook nog wel regelmatig. Dat kan gelukkig altijd.

Winterwandeling Scheveningen

Halverwege de maand maakte ik met een klein groepje collega’s een winterwandeling in Scheveningen. Het zonnetje scheen en de temperatuur zat in de dubbele cijfers. De meegebrachte J├Ągermeisters waren eigenlijk niet nodig om op te warmen ­čÖé Het leek wel lente. Enorm genieten dus. Een dagje aan zee is natuurlijk altijd een goed plan. En sowieso was iedereen er wel aan toe om even een dagje weg te zijn uit het thuiskantoor na bijna twee jaar thuiswerken.

Wandelingen in de buurt

December was geen enorm actieve maand qua wandelen. Het mindere weer van begin van de maand hielp ook niet echt mee. Wandelen in de regen vind ik niet zo erg op vakantie of als ik een speciale wandeling gepland heb, maar mijn dagelijkse rondjes in de buurt wil ik dan nog wel eens uitstellen. Gelukkig was het op andere dagen ook weer heerlijk weer. Zo was het een paar keer zonnig en koud, mijn favoriete wandelweer. Ik ging er dus op uit in de buurt. Wandelde een aantal keer de Singelpark route en wat korte vaste rondjes in de buurt. Leuk ook om in deze periode een keer vroeg aan de wandel te zijn. Zo spotte ik de toffe verlichting op de Beestenmarkt met een aantal bekende Leidse iconen zoals Molen de Valk en de Koornbrug. Het Plantsoen en Galgewater zijn ook altijd mooi. En de kou leverde ook mooi beeld op. Dat boeket bij begraafplaats Groenesteeg was helemaal bevroren, tof gezicht.

Kerstwandeling Polders Poelgeest

Tweede Kerstdag had ik geen plannen. Het bleek ’s ochtends ineens prima wandelweer (ondanks de voorspellingen). Wel flink koud, min vier, maar ook een lekker zonnetje erbij. Omdat ik al een tijd niet bij Polders Poelgeest was geweest, besloot ik daar weer eens te gaan wandelen. Dat was, zoals altijd, heerlijk. De meeste vogels en ganzen waren echter gevlogen. Wel spotte ik een torenvalk boven het veld. Die was op zoek naar een lekkere kerstbrunch denk ik. Hij maakte een paar keer een snoekduik en vloog er uiteindelijk vandoor met zijn prooi. Zo gaaf om te zien. Vanuit de Polders Poelgeest wandelde ik door naar het nabijgelegen Kasteel Poelgeest. In het park daar spotte ik een mooi bankje precies in de zon en het restaurant was open voor afhalen. Dus ik genoot in het zonnetje van een kop koffie. Zalig! Daarna wandelde ik weer rustig aan richting huis. Goede timing ook, want het zonnetje begon inmiddels achter de wolken te verdwijnen.

0 comments on “Wandelingen december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *