Wandelen

Wandelingen november 2021

Zo, wat is november omgevlogen. Of het hele jaar eigenlijk. Maar afgelopen maand zeker. Het was een maand met niet al te veel uitgebreide wandelingen. Maar toch nog best een aardig aantal kilometers. Hoe ik die bij elkaar wandelde lees je vandaag.

Maarten Luther wandeltocht

Begin november had ik zin in een fijne boswandeling samen met een vriendin. Zij las iets over de Maarten Luther wandeltocht in Amerongen, dus wij kozen voor de twintig kilometer. Het was een kleinschalige georganiseerde wandeling, dus niet heel druk. We begonnen met een mooi stuk door het Amerongse Bos. Heerlijke herfstkleuren en gelijk al een paar pittige klimmetjes. Via een paar omliggende dorpen en weilanden (een wat minder boeiend deel van de wandeling) kwamen we bij het Leersumse Veld, een erg mooi gebied. Aan het eind liepen we via Kasteel Amerongen weer naar het beginpunt. En daar bleek de wandeling 22,5 kilometer te zijn in plaats van 20. Ach ja, waarom niet. Mijn medaille had ik dus wel verdiend na afloop.

Singelpark Leiden

Verder wandelde ik vooral dichtbij huis. Ik liep weer regelmatig de route van het Singelpark. Dat blijft gewoon een heerlijk stuk om te wandelen en er is altijd wel wat te zien onderweg. Helemaal met al die herfstkleuren de afgelopen tijd. Ook wandelde ik vaak een klein rondje in de buurt. Zo ontdekte ik wat nieuwe streetart. En zag ik dat sommige buren al helemaal klaar zijn voor de Kerst. Gezellig hoor.

En inmiddels is het al weer december. Ik verwacht dan ook weer een rustige maand qua wandelen. Maar we zullen zien.

0 comments on “Wandelingen november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *