Wandelen

Avondwandeling Boterhuispolder

Zoals jullie weten ben ik een echte ochtendwandelaar. Het liefst ga ik vroeg op pad. Niet alleen omdat het zo’n lekker begin van de dag is. Maar ook omdat de kans groot is dat ik afzie van een wandeling naarmate de dag vordert. Maar afgelopen donderdag, na mijn werkdag, had ik zin om er nog even uit te gaan. Het was ook prima wandelweer, zonnig, maar niet te warm. Dus besloot ik naar de Boterhuispolder te gaan. Voor mij dichtbij huis, maar toch even in de natuur.

Boterhuispolder

Vorige week zag ik al veel vlinders. Maar onderweg naar de Boterhuispolder viel het me op dat er meerdere vlinders op de stoep zaten. Waarschijnlijk waren de tegels door het zonnetje overdag lekker opgewarmd. Mooie beesten zijn dat toch.

De zondag voor deze avondwandeling was ik ook al in de Boterhuispolder geweest. De eerste keer nadat het broedseizoen was afgelopen. Daarom zijn nu alle paden weer toegankelijk. Dus ik kon optimaal genieten van de mooie omgeving. Zowel vandaag als op zondag waren er opvallend veel hazen. Vaak in paartjes, maar ook alleen. Wikipedia vertelt me dat hazen vooral nachtdieren zijn. Maar op warme zomerdagen ook later op de ochtend en vroeg in de avond actief zijn. Dat kan ik wel beamen, ik denk dat ik er zeker een stuk of twintig zag deze avondwandeling. Ik werd er wel vrolijk van. En schoot flink wat foto’s.

Insecten

Niet alleen hazen waren er in overvloed, maar ook insecten. Misschien ook omdat er zoveel bloemen in bloei stonden. Vooral op de distels was het een drukte van belang met hommels, bijen en andere beesten. En op een bepaald deel van de route vlogen er tientallen libelles. Nou ben ik op zich niet zo heel erg van de rondvliegende beestjes. Maar op zo’n wandeling kan ik er toch wel van genieten (zolang ze een beetje afstand houden). Als het zonlicht op de vleugels van zo’n libel valt, net een kunstwerkje toch?

Het hazenpad gekozen

Op het laatste stukje van mijn wandeling door de Boterhuispolder leidt een smal paadje weer richting de Zijl. Even verderop zie ik een haasje uit het hoge gras komen, richting het pad. Nog best een eindje weg (verder dan bovenstaande foto’s suggeren, mijn camera heeft een prima zoomfunctie). Ik verwacht dat ‘ie gelijk weer weg zal schieten zodra hij me in het oog krijgt. In tegendeel, hij komt mijn kant op sprinten, zit af en toe even stil op het pad om dan weer verder mijn kant op te komen. Geeft mij mooi de gelegenheid om even wat leuke foto’s te maken. Na een poosje houdt het haasje het voor gezien en vertrekt weer het hoge gras in. Te leuk. Daarom is zo’n wandeling in de natuur altijd bijzonder.

Ik heb de Boterhuispolder weer helemaal herontdekt. En wie weet, misschien maak ik nog wel wat vaker een avondwandeling in plaats van een ochtendwandeling (hoewel ik die laatste er zeker ook in houdt).

Ben jij meer van de ochtendwandelingen of de avondwandelingen?

0 comments on “Avondwandeling Boterhuispolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *