Wandelen

The Conqueror challenges

Medaille Flower Route The Conqueror

Als je regelmatig iets opzoekt op internet ken je het wel, dagen en soms weken erna krijg je nog advertenties over hetzelfde onderwerp op Facebook en Instagram te zien. Meestal besteed ik er niet zo veel aandacht aan. Maar af en toe bekijk ik zo’n advertentie toch nog wat beter.

De medaille en een voorbeeld van de route in de app

Ben je op zoek naar een kortingscode voor The Conqueror? Deze vind je onderaan de pagina. Direct naar de kortingscode.

Virtuele uitdaging

Zo was ik een tijdje terug aan het kijken naar een aantal georganiseerde wandelingen. Daar deed ik voor corona regelmatig aan mee. Af en toe wordt er weer iets georganiseerd, dus ik had dit even opgezocht. Vervolgens werd ik bestookt met advertenties van The Conqueror. Een app waarmee je mooie medailles kunt verdienen door een bepaalde afstand af te leggen op een virtuele route. Meestal scroll ik snel verder. Maar de medaille van de Flower route trok mijn aandacht. En omdat ik een beetje in een wandeldip zat afgelopen zomer besloot ik het eens te proberen.

Hoe werkt het precies?

Je schaft een route aan, die zijn er van allerlei afstanden van 33 tot 4.000 kilometer. Ik koos de Flower route, die is 66 kilometer en loopt van Haarlem, via de bollenstreek, naar Naaldwijk. Maar je hoeft deze route niet echt te volgen. Het gaat vooral om de afstand. En die kun je afleggen waar je maar wilt. Met iedere kilometer die je zelf wandelt, schuif je ook op de virtuele route steeds verder op. En zodra je de volledige afstand hebt afgelegd heb je je medaille verdiend. Via de app kun je je voortgang bijhouden en kun je via Google Streetview een beeld krijgen van de omgeving van de virtuele route. Ik wandelde uiteraard de afstand van de Flower route, maar dat hoeft niet. Je kunt ook fietsen, zwemmen, hardlopen, suppen of wat je maar wilt. Het gaat er om dat je het een uitdaging maakt voor jezelf.

Kilometer voor kilometer

In de app kun je zelf handmatig je afstanden toevoegen, maar je kunt ook een device (zoals een Fitbit) koppelen. Dan worden je afgelegde kilometers vanzelf bijgehouden. Ook kun je aangeven binnen hoeveel tijd je de uitdaging wilt voltooien. De app geeft dan aan of je nog op schema zit of niet. Ik had deze nu op de standaard laten staan, 56 dagen, dat bleek wel een beetje ruim voor 66 kilometer. Want dat had ik binnen een weekje afgelegd. Verder krijg je na een aantal mijlpalen te hebben behaald een virtuele ansichtkaart opgestuurd met wat informatie over een plek op de virtuele route. Ik kreeg bijvoorbeeld een kaartje uit… Leiden (mijn woonplaats). Daarbij krijg je in de app ook nog een soort brief met wat toeristische informatie. Wist je bijvoorbeeld dat ze in Nederland ‘mini Dutch pancakes’ (aka poffertjes) hebben, :-). Leuk om wat leuke feitjes te leren over een land, al is het dus iets minder leerzaam wanneer het over je eigen land gaat. En, na iedere 20% die je aflegt wordt er een echte boom geplant. Voor iedere challenge die je voltooit worden er dus 5 bomen geplant. En het allerleukste is natuurlijk dat je na afloop een mooie medaille krijgt. Zodra je de volledige route hebt afgelegd krijg je vanzelf in de app een melding en kun je je adresgegevens invullen zodat de medaille opgestuurd kan worden.

Rondkijken met Google Streetview

In de app kun je volgen waar je bent. Hierboven zie je het rondje met het vlindertje, dat is mijn eigen icoontje. Dus in dit geval staat deze bij het einde van de route. Maar zolang je nog bezig bent zie je steeds waar je bent. Ook zie je waar andere mensen zijn die met deze route bezig zijn. Tijdens het ‘echte’ wandelen kom je tenslotte ook andere wandelaars tegen. Je kunt dit overigens in de app ook uitzetten, dan zie je alleen jezelf op de route. Door in de app linksonder op het grijze poppetje te klikken krijg je onderin beeld de Google Streetview te zien van de plek waar je op de virtuele route bent. Omdat de Google Streetview wagen vaak alleen autowegen vastlegt is het soms een beetje saai om weer een snelweg te zien. Maar door een beetje handig te slepen met het Google Streetview poppetje (Pegman) kun je makkelijk meer van de omgeving zien. En bij zo’n bloemenroute hoort uiteraard een bezoekje aan de Keukenhof. Daar ben ik in het echt dus nog nooit geweest, maar nu tijdens mijn virtuele wandeling wel.

Mijn ervaring

Ik vond het verrassend leuk zo’n virtuele uitdaging. Zoals gezegd zat ik in een wandeldip en hierdoor had ik weer wat extra motivatie om op pad te gaan. Zeker toen het einde van de virtuele route in zicht kwam. Met nog 6,2 kilometer te gaan besloot ik een net even langer rondje te maken zodat ik nog die dag kon finishen. Ook ging ik weer een keer wandelen bij Recreatiegebied Vlietland. Sowieso een fijne plek, maar de Flower Route komt hier ook langs. Dus extra leuk om daar juist nu een stuk te wandelen. De Google streetview functie vond ik in eerste instantie niet zo bijzonder, want vooral snelweg, maar als je eenmaal doorhebt dat je het poppetje ook naar andere plekken kunt slepen is het een leuke manier om een indruk van de virtuele route op te doen. Ook is er een erg actieve Facebook groep van Conquerors voor extra motivatie, tips of het delen van je verhaal.

De medaille

Een paar dagen nadat ik de challenge had afgerond werd de medaille verstuurd. Die is ongeveer een dag of 12 onderweg geweest, twee keer zo lang dus als ik zelf op deze challenge, haha. Dat kwam vooral omdat ‘ie een paar dagen bij de douane lag voor inklaring. Dat kun je allemaal heel handig volgen via een Track & Trace code. Op dit moment kan het zijn dat je nog inklaringskosten moet betalen aan PostNL. Dit heeft te maken met nieuwe importregels waarbij producten met een kleine waarde uit het buitenland ook belast worden. Ik moest dit bedrag dus ook betalen om mijn medaille te ontvangen. Ik baalde er een beetje van, want ook al was het maar een klein bedrag, het is toch weer extra op wat je al had betaald. Gelukkig heeft The Conqueror dit heel snel en netjes opgelost. Ze zijn bezig om te zorgen dat het niet meer aan de klanten wordt doorbelast. En in de tussentijd krijg je de kosten die je hebt gemaakt gewoon terug. Binnen een dag was het bij mij geregeld. Eind goed, al goed dus. En, de medaille zelf is ook echt van mooie kwaliteit. Dus zeker de moeite waard.

Alps to Ocean in Nieuw-Zeeland

De Flower Route beviel goed. Ik besloot daarom gelijk nog een challenge te starten. Wel doe ik een paar dingen anders. 66 Kilometer was best snel voorbij. De Alps to Ocean challenge, van 290 kilometer, leek me dus een wat grotere uitdaging. Wat verder, maar ook weer niet een route waar je maanden mee zoet bent. En extra leuk, deze is in Nieuw-Zeeland en daar was ik in 2001 (!). Een hele leuke manier dus om dat prachtige land nog eens, virtueel, te bezoeken. Ook heb ik deze keer niet mijn Fitbit gekoppeld. Ik vind het sowieso erg leuk om direct mijn afstanden in te voeren (de Fitbit synchroniseert 1x per dag). Zo kan ik direct zien hoe ver ik ben en bekijk ik vaak gelijk even de route via Streetview. Maar ook wil ik alleen mijn ‘echte’ wandelingen meetellen en dus niet alle stappen die ik zet (dit kun je overigens ook instellen wanneer je je Fitbit synchroniseert). En om mezelf weer een beetje regelmatig aan het wandelen te houden heb ik ook besloten om deze challenge in 8 weken te doen. Dat komt op zo’n 36 kilometer per week. Dat moet haalbaar zijn als ik 4x per week (op mijn werkdagen) ongeveer een uurtje wandel en dan minstens 1x per week een langere wandeling van 10-15 kilometer maak. Op het moment van schrijven van dit blog ben ik 26 dagen bezig en heb ik al 56% van de route afgelegd (in 46% van de gestelde tijd). Ik loop dus lekker op schema.

Korting voor jou op The Conqueror

Lijkt het jou ook leuk om een keer een challenge van The Conqueror te doen? Ik heb een persoonlijke kortingscode gekregen om te delen. Daarmee krijg je 10% korting op je eerste inschrijving, het maakt niet uit welke challenge je kiest. De meeste challenges kosten rond de 30 euro*. Wanneer er meer dan 3 mensen gebruik maken van deze korting krijg ik zelf ook korting op een volgende challenge. Win-win dus. Wil je gebruik maken van de korting schrijf je dan in via deze link.

* Hier komen nog verzendkosten bij (4,95 euro was het geloof ik). En het kan dus nog een tijdje zijn dat je inklaringskosten moet betalen, maar die kosten kun je declareren.

4 comments on “The Conqueror challenges

 1. Marloes

  Hoihoi

  Super leuke post heb je geschreven! Ik heb mij net ingeschreven voor een challenge en heb er super zin in! Nu lukt het mij alleen niet om toegang te krijgen tot de Facebook groep, kun jij mij daar meer over vertellen? En misschien ook hoe je de douanekosten kan declareren bij hun?

  Alvast super bedankt!!

  • Hoi Marloes, door vakantie heb ik je berichtje even over het hoofd gezien. Excuses. Het declareren van douanekosten is volgens mij niet meer nodig (althans, de laatste paar keer ging dit bij mij gewoon goed, er werden geen kosten in rekening gebracht). Maar anders kun je via het menu in de app contact opnemen met ze via de knop support en ze een bericht sturen.
   De facebook groep kun je vinden door op Facebook naar het tabje Groepen te gaan, als je daar zoekt op the conqueror challenges vind je meerdere groepen, dus kies zelf welke bij je past, er is bijvoorbeeld ook een NL groep. Ik was volgens mij lid van The Conqueror Community, maar heb me inmiddels afgemeld, want vond het wat te veel berichtjes worden (maar zeker in het begin leuk om wat motivatie van te krijgen).
   En ieder geval succes met de uitdaging!

 2. Leuke review Miranda! Ik ga toch maar overstag ondanks de pittige prijs. Er wordt immers genoeg tijd in de routes gestopt. Voor mij genoeg stimulans om nog een extra rondje te draaien 🥾

  • Leuk Nicole, het is natuurlijk ook ergens wel prijzig. Maar zoals je zegt, er wordt veel werk van gemaakt, plus je krijgt een echte medaille en het kan soms net even de motivatie zijn die je nodig hebt. Succes met wandelen in elk geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *