Wandelen

Wandelingen september 2022

Het is al weer volop oktober, maar door mijn vakantie verschijnt dit overzicht wat later in de maand. De tijd gaat zo snel! September begon nog even warm, maar gelukkig koelde het in de loop van de maand eindelijk wat af. Gelukkig voor mij in elk geval, want dit is weer wat meer mijn wandelweer. Dat ik deze maand vakantie had hielp ook wel om weer wat meer wandelkilometers te maken deze maand.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Samen met mijn ouders en broertje ging ik op een zondagochtend wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer eens bij de ingang Oranjekom/De Oase. Leuk ter afwisseling. Al valt het me wel op dat je toch de meeste herten spot bij ingang De Zilk. Na afloop dronken we nog een kop koffie bij Boshut Panneland. Gezellig. Later in de maand ging ik nog een keer met mijn broer wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bij vertrek van huis was er een prachtige regenboog zichtbaar.

Marker Wadden

Mijn vakantie begon ik met een bezoekje aan de Marker Wadden. Je kunt hier echt genieten van de rust en de natuur. Heel bijzonder dat deze plek dus een paar jaar geleden nog helemaal niet bestond en er nu al zo veel moois te bewonderen is. We wandelden hier de kustroute van 7,2 kilometer en kregen zo een mooi kijkje van het hoofdeiland van de Marker Wadden. Zeker een bezoekje waard.

Nederlands Kustpad: Groet – Egmond aan Zee

In de eerste week van mijn vakantie besloot ik eindelijk ‘mijn’ laatste etappe van het Nederlands Kustpad deel 2 te wandelen. Ik liep van Groet naar Egmond aan Zee. Weer een prachtige etappe met vooral veel natuur. Dit was echt de perfecte afsluiter. Ik vond het heel leuk om een keer een Lange Afstand Wandelpad te volgen. Maar merkte wel dat ik het soms wel een gedoe vind om (met het openbaar vervoer) lang onderweg te zijn. Ik denk dan ook dat ik niet snel weer een volledige LAW zal lopen, want de meeste paden zijn nog verder weg. Maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst nog wel vaker een etappe van een LAW loop als ik daar toevallig in de buurt ben. We zullen zien.

Wandelen op Vlieland

De laatste week van september zat ik lekker een weekje op Vlieland. De weersvoorspellingen gaven vooral regen aan, maar toen ik er was viel het eigenlijk enorm mee. Slechts twee ochtendjes buien en verder prima wandelweer. Ik heb zelfs nog zonder jas gelopen. Ik maakte een aantal fijne wandelingen en genoot ook lekker van het relaxen in mijn appartement.

Vlieland route Vuurboetsduin – Torenvijver

Ik maakte een mooie wandeling bij de vuurtoren. Ik volgde min of meer de route Vuurboetsduin – Torenvijver. Ik kwam vanuit mijn accomodatie op een iets andere plek aan, dus moest even zoeken naar het startpunt. Hierdoor heb ik volgens mij wat extra klimwerk gedaan, want zag ergens een bordje over het hoofd. Nou ja, goede workout zeg maar.

Kroon’s Polders op Vlieland

Net als bij mij vorige bezoek in 2021 wandelde ik nog eens rond Kroon’s Polders. Wel was het een stukje drukker deze keer. Misschien omdat ik deze keer de bus had gepakt naar het Posthuys. Dan kom je dus tegelijk met een hele bus vol andere mensen aan, waarvan velen ook deze route liepen. Maar dat neemt niet weg dat er weer veel moois te zien was. Deze keer was ook de vogelkijkhut geopend (die was in 2021 vanwege coronamaatregelen gesloten). Ik spotte daar een hoop vogels, waaronder lepelaars.

Wandelen bij Lange Paal op Vlieland

Op donderdag ging ik op pad met een duinconsulent van de Stichting Duinbehoud. We wandelden een mooie route van een kilometer of 6 vanaf camping Lange Paal. Deze route wandelde ik voor een blog op de site van Stichting Duinbehoud. Wanneer deze verschijnt, in november waarschijnlijk, zal ik die ook hier nog delen.

0 comments on “Wandelingen september 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *