Wandelen

Wandelvoornemens 2021

Wolkenlucht

Goede voornemens. Ik vind het eigenlijk onzin, want meestal komt er niets van. Toch hou ik ook van het idee van een nieuw jaar als start voor nieuwe plannen. Zoals ik ook blij kan worden van een leeg notitieblok. De enige voornemens die ik de afgelopen jaren redelijk goed wist vol te houden waren mijn wandelgerelateerde voornemens. Dus heb ik er voor 2021 toch weer een paar bedacht.

Bloggen over wandelen

Goed, deze kan ik dus vast afstrepen. Want dat je dit leest wil zeggen dat dit voornemen al uitgevoerd is. Althans, dan heb ik er een begin mee gemaakt. Jarenlang blogde ik over boeken op MirandaLeest, maar na een paar jaar had ik er niet zo veel zin meer in. Toch blijft het bloggen, het schrijven en iets maken, trekken. En rond het thema wandelen kan ik een aantal van mijn favoriete onderwerpen (wandelen, fotografie, podcasts, Leiden en lezen) combineren.

Meer kilometers maken dan in 2020

Een overzicht uit Fitbit met mijn gemaakte kilometers

Eigenlijk heb ik dit voornemen elk jaar. Weer meer kilometers maken dan het jaar ervoor. 2020 was natuurlijk een gek jaar. Aan de ene kant wandelde ik veel vaker tijdens de lockdown. Maar tegelijk gingen wandelevenementen, waar ik doorgaans veel kilometers maak, niet door. Uiteindelijk legde ik in 2020 ruim 3.000 kilometer af. Althans, dit registreerde mijn Fitbit, dus dit is inclusief alle loopjes in huis. Het zijn dus geen pure wandelkilometers. In 2021 wil ik dit minstens evenaren. Dat moet zeker kunnen, want ik weet dat ik best nog wat vaker een wandeling had kunnen maken vorig jaar. Dit blog lijkt me ook een mooie stok achter de deur om de wandelschoenen nog vaker aan te trekken.

Beginnen met een Lange Afstand Wandelpad (LAW)

Hoewel ik een echte wandelliefhebber ben, wandel ik meestal geen megalange afstanden. Een kilometer of 20 is voor mij meer dan genoeg (en dat haal ik eerlijk gezegd meestal alleen bij wandelevenementen). Meerdere dagen achter elkaar zo’n afstand hoeft voor mij al helemaal niet. Daarom had ik het idee dat zo’n LAW niet echt iets was voor mij. Maar ja, het is ook wel heel tof om zo’n tocht te voltooien. En het kan ook stukje bij beetje. Omdat ik enorm van strand en duinen houd, en een beetje in de buurt wil beginnen kwam ik uit bij deel 2 van het Nederlands Kustpad. Dat voert door Zuid- en Noord-Holland, dus voor mij goed te bereiken met het openbaar vervoer, zonder dat ik meer reistijd dan wandeltijd heb. Het boekje van dit pad heb ik inmiddels in huis, voor wat voorpret. In het voorjaar wil ik starten met een aantal etappes. Wellicht dat een vriendin van me ook meeloopt, helemaal gezellig. Natuurlijk zal ik op MirandaWandelt ook verslag doen van mijn ervaringen.

Hoe zit het met jou? Heb jij goede voornemens voor 2021? Op wandelgebied? Of op andere vlakken? Of doe jij er niet aan?

0 comments on “Wandelvoornemens 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *