Wandelen

Wandelvoornemens voor 2022

Vorig jaar maakte ik een aantal wandelvoornemens. Hoewel ik niet alles helemaal heb uitgevoerd, vond ik het toch wel leuk om ook voor 2022 wat (wandel) doelen te hebben. Dus ik kijk vast even vooruit naar het komende jaar.

Verder met het Nederlands Kustpad deel 2

Het starten met een Lange Afstand Wandeltocht was een van mijn voornemens voor 2021. Gestart ben ik zeker, ik heb er al ruim 155 van de 233 kilometer opzitten van het Nederlands Kustpad deel 2. Dus ik heb nog ongeveer een derde te gaan, de etappes van Egmond aan Zee tot de Afsluitdijk. Deze zijn qua reistijd wat verder weg, dus ik vind het lekkerder om daar in het voorjaar weer mee verder te gaan. Dan kan ik bijtijds op pad, zonder dat het aanvoelt of het midden in de nacht is, haha. Of ik na deze LAW nog verder ga met een andere weet ik nog niet precies. Het lijkt me wel leuk. Maar de meeste andere lange afstand wandelpaden liggen toch wel wat verder van huis. Dus organisatorisch vind ik dat lastig. Misschien dat ik eens begin met wat etappes van LAW’s die wel in de buurt liggen. Ook lijkt het me nog leuk om een keer wat etappes van de andere twee delen van het Kustpad te lopen. Wie weet dat ik nog eens een korte wandelvakantie plan.

Deelnemen aan wandelevenementen

Voor het hele coronagebeuren deed ik regelmatig mee met wandelevenementen zoals de Fjoertoer Egmond, De 30 van Zandvoort, Amsterdam Light Walk, Scheveningen Light Walk en meer. Logischerwijs is dat er sinds voorjaar 2020 nauwelijks meer van gekomen. Hoewel er in de loop van 2021 wel weer wat georganiseerd werd, kwam dat voor mij steeds net niet uit. Op een wandeling met De Wandelclub van Tim Knol en een kleinschalige wandeling, de Maarten Luther tocht in Amerongen, na heb ik dus al een tijd niet meer aan zo’n evenement deelgenomen. Wel vond ik het altijd erg leuk. Niet perse om met zoveel mensen te wandelen, hoewel dat ook wel wat heeft. Maar het geeft ook weer even een stok achter de deur om een wat langere wandeling te maken. Ook is het lekker dat je zelf even niet op de route hoeft te letten. Doorgaans is de route namelijk goed aangegeven. En ik ga meestal samen met een vriendin, dus dat is ook altijd gezellig. Voor 2022 is het hopelijk wel weer mogelijk om deel te nemen aan wat mooie wandelevenementen. Ik heb me in ieder geval vast ingeschreven voor een aantal evenementen: de Zandvoort Light Walk in februari, de 30 van Zandvoort in maart en het wandelevenement van de Leiden Marathon in mei. Het is natuurlijk afwachten hoe het tegen die tijd is qua maatregelen. Maar laten we hopen dat (een aantal van) deze evenementen weer mogelijk zijn.

Wandelen weer als vaste routine

In 2021 kwam er een beetje de klad in het vaste wandelrondje aan het begin van de werkdag (of misschien eigenlijk eind 2020 al). Soms schoof het op naar later op de ochtend of naar de middag (ook prima), maar regelmatig kwam het er helemaal niet van. En dat is toch jammer, want ik voel me wel echt beter als ik een blokje om ben geweest. Ook al is het maar een korte wandeling. Daarom wil ik hier weer wat meer een vaste routine van maken. Als het in het voorjaar weer wat vroeger licht wordt ga ik weer een rondje lopen voor het thuiswerken. Tot die tijd heb ik me voorgenomen om in ieder geval iedere werkdag een rondje te maken. Of dat nou ’s ochtends vroeg is, tussen de middag of na het werk. En het hoeft ook niet perse een lange wandeling te zijn. Een klein ommetje is ook al lekker.

Heb jij nog goede voornemens voor 2022? Op wandelgebied of op een ander gebied?

0 comments on “Wandelvoornemens voor 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *