Wandelen

Wandelingen januari 2022

Januari zit er al weer op. Hoewel ik normaal echt geen winterdip heb vond ik deze maand toch echt een beetje somber. Met zoveel nare berichten in het nieuws, grijs weer en weinig te beleven. En dan kwam ook de eerste annulering van een wandelevenement al weer binnen (de Zandvoort Light Walk). Gelukkig zit de maand er weer op en staan er voor februari weer een hoop leuke dingen op het programma.

Boterhuispolder

Op een mistige woensdag maakte ik weer eens een rondje door de Boterhuispolder. Dat was ook al weer even geleden. Een lekkere wandeling, niet perse heel spectaculair. Vooral lekker praktisch, want niet al te ver van huis, maar toch in het groen. Dat mistige weer levert ook best mooie plaatjes op, een beetje mysterieus. En van die dauwdruppels aan zo’n tak blijf ik ook altijd iets moois vinden. Verder keek dit schaapje heel tevreden terwijl hij een fijne hoofdmassage kreeg van een ekster.

Goudse hout – Reeuwwijkse plassen

Begin januari had ik een wandelafspraak met een vriendin. We hadden geen bijzondere wandeling op de planning staan, dus probeerden we een beetje halverwege onze woonplaatsen af te spreken. Zo kwamen we uit op Gouda en ik kwam de Goudse Hout route tegen, vlakbij de Reeuwijkse Plassen. We verlengden deze een klein stukje door ook het rondje via Sluipwijk (goede naam trouwens!) erbij te pakken. Ook deze zaterdag was het weer enorm mistig dus heel veel hebben we niet van de omgeving meegekregen. Het voordeel was wel dat het lekker rustig was onderweg. Volgens mij zijn de Reeuwijkse Plassen erg mooi, maar deze dag was alles in een dikke laag mist gehuld. We konden nog net wat eilandjes in de verte zien. Het stukje door Sluipwijk was wel erg leuk, zag er heel knus en gezellig uit. Een soort dijkje met aan beide kanten leuke huisjes. We sloten af met een warme chocomel met slagroom, dat paste wel echt bij het weer. Wellicht dat ik later nog eens deze kant op ga, want ik denk dat het bij mooi weer een erg fijn plekje is voor een wandeling.

Landgoed de Horsten

Vorig voorjaar was ik voor het laatst bij Landgoed de Horsten voor een wandeling. Had toen eigenlijk het idee om daar vaker te gaan wandelen, maar het was er niet meer van gekomen. Dus op mijn vrije woensdag ging ik weer eens die kant op. Vanaf het station in Voorschoten fietste ik deze keer met de ov-fiets naar de ingang aan de Papeweg in Wassenaar. Daar liep ik weer hetzelfd rondje (de rode route) als vorig jaar. Dat was me prima bevallen. Zag er dit keer weer compleet anders uit zo zonder al het groen en bloemen. Sowieso was het een stuk modderiger. Deze keer kon de toren bij de Seringenberg wel beklommen worden, dat kon vorige keer niet ivm de coronamaatregelen. Je hebt daar een mooi uitzicht over Landgoed de Horsten. Wel jammer dat het een beetje een grauwe bedoening was.

Kasteel Poelgeest en Polders Poelgeest

Op tweede Kerstdag maakte ik ditzelfde rondje, maar dan in omgekeerde volgorde. Deze keer begon ik het rondje dus aan de kant van Kasteel Poelgeest. Daar vond ik dat ik alvast een kopje koffie had verdiend. Met een warme koffie in de hand wandelde ik verder naar Polders Poelgeest. Vooral veel ganzen te zien deze keer. Maar halverwege het rondje spotte ik ineens een vrij grote vogel in de boom. Dat was duidelijk geen mus of duif. Dus even inzoomen met mijn camera, en voila, het bleek een buizerd te zijn. Die zat op zijn gemak op een tak. Mooi beest. Nadat ik mijn rondje had afgemaakt ging ik weer op huis aan.

Het laatste weekend van de maand deed ik nog een keer Polders Poelgeest aan. Eindelijk was er weer eens wat blauwe lucht te zien in plaats van dat grauwe, grijze gedoe. Er brak zelfs een voorzichtig zonnetje door. Dat is toch echt wel weer even lekker. Ik liep daarom nog een extra rondje. Deze keer waren een hoop ganzen al weer teruggekeerd leek het, en ze maakten een hoop kabaal. Ook spotte ik, ergens tussen de ganzen, nog twee haasjes.

0 comments on “Wandelingen januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *