Wandelen

De wandelclub met Tim Knol

MirandaWandelt - De Wandelclub uitzicht

Toen in 2020 bijna al zijn muziekoptredens kwamen te vervallen besloot muzikant Tim Knol De Wandelclub op te richten. Met een (kleine) groep wandelen in een mooie omgeving, afgewisseld met een muzikaal optreden in de buitenlucht. Eind 2020 werden de coronamaatregelen weer wat strenger, en mochten er even geen groepswandelingen worden georganiseerd. Maar vanaf eind mei kon de Wandelclub weer op stap. Met twee vriendinnen (Ilona en Joska) wandelde ik op zondag 6 juni mee in Bloemendaal.

Caprera Bloemendaal

De locatie, Caprera in Bloemendaal, kende ik al van het prachtige openluchttheater. Ik zag er in het verleden onder andere Danny Vera en Acda en de Munnik. Maar dat het ook een wandelpark is, wist ik eigenlijk niet. Eigenlijk wel logisch, want het ligt midden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, dus een zeer geschikte omgeving voor een wandeling. Om 11 uur gingen we met de Wandelclub van start en er volgt gelijk een pittige klim. Niet gek, want Wandelpark Caprera ligt op de hoogste duintop van Zuid-Kennemerland. Dat merken we.

Eindelijk weer eens live muziek

Gelukkig worden we daarna gelijk getrakteerd op een optreden van Tim Knol. Hij speelt onder andere zijn nieuwe single Wandering Heart. Tim geeft aan dat hij blij is dat hij weer voor live publiek mag optreden. Dat snap ik helemaal. Want na al die maanden zonder live concerten en theatervoorstellingen is iedereen wel toe aan live muziek. Er wordt dan ook ademloos naar Tim geluisterd. Ook mensen (en honden) die toevallig passeren lijken aangenaam verrast door het openluchtconcert.

Special guest

Na een paar nummers vervolgen we onze wandeling en lopen we door het bos verder. Tot we bij een mooi veldje komen. Daar ploffen we met de hele club neer om naar nog wat nummers en verhalen van Tim te luisteren. Als bonus hebben we vandaag tijdens de wandeling een extra muzikale gast, Djurre de Haan, ook wel bekend als Awkward-i. Natuurlijk spelen hij en Tim ook een nummer samen.

Openluchttheater Caprera

Na nog een uitdagende klim via een houten trap is het tijd voor een korte pauze. Na een verfrissend drankje komen we via de achterkant aan bij het openluchttheater. Aan de rand van de vijver spelen Djurre en Tim nog een nummer samen. Daarna sluit Djurre af met een paar mooie solonummers. Wat een toplocatie is Caprera voor dit soort gelegenheden. Alle bomen zijn prachtig groen, de vogels fluiten gezellig mee en het weer werkt ook goed mee (dat heb ik in Caprera wel eens anders meegemaakt). Echt enorm genieten, zeker nadat het zo’n lange tijd niet mogelijk was.

En dan zit de wandeling er al weer op. Niet de allerlangste wandeling dit keer, qua afstand. Maar door de klimmetjes toch een voldaan gevoel. Wij sluiten, even verderop bij het kopje van Bloemendaal, af met een welverdiende pannenkoek bij Peper’s Pannenkoekenhuis.

Natuurpark Lelystad

Ook in juli 2020 maakte ik met vriendin Joska een wandeling met de Wandelclub. In Lelystad of all places. Niet direct een locatie waar ik zelf aan zou denken bij het plannen van een wandeling. Maar Natuurpark Lelystad bleek een verrassend mooi gebied. Dus ook dat is het leuke van zo’n wandelclub, je komt in gebieden waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken. En ondanks de regen toen zat de sfeer er goed in. We genoten toen ook van een aantal optredens van Tim en er was een boswachter mee die wat meer vertelde over het park.

Ook een keer mee met de Wandelclub?

Lijkt jou dat nou ook al wat, zo’n fijne wandeling in combinatie met een optreden? Voor slechts € 2,- per maand kun je lid worden van de Wandelclub. Je krijgt dan een unieke wandelclub patch, als eerste bericht wanneer er nieuwe wandelingen zijn, korting op deelname, 2x per jaar het clubblad De Wandelgang en andere voordelen. In Bloemendaal vertelde Tim al dat er voor komende zomer weer flink wat wandelingen op de agenda staan. Zo kun je de komende tijd onder andere met Tim aan de wandel in Drenthe, IJsselmonde of op Vlieland. En kun je mee met Clean Pete in de Ooijpolder. En er komen nog meer wandelingen met andere artiesten aan. Kortom, heel leuk als je eens een nieuwe omgeving wilt ontdekken en tegelijk wilt genieten van live muziek. Ilona, Joska en ik wandelen in ieder geval zeker weer een keer mee binnenkort.

0 comments on “De wandelclub met Tim Knol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *