Wandelen

Wandelingen mei 2021

Zo terugkijkend op de afgelopen maand was het een hele afwisselende wandelmaand. Ik wandelde op veel verschillende plekken en liep mooi 249 kilometer. Vandaag een terugblik op mijn wandelingen van mei 2021.

Nederlands Kustpad deel 2: Etappe 3

Dat Nederlands Kustpad lopen is echt leuk. Een weekje na de tweede etappe wandelde ik al de derde etappe. Toen ik vertelde dat ik van plan was om het Nederlands Kustpad te gaan wandelen gaf een vriendin, die ook veel wandelt, aan dat ze wel een keer een etappe mee wilde lopen. Dat werd dus deze derde etappe van Den Haag naar Katwijk. We liepen vanaf Den Haag Centraal, via het Haagse Bos en de Meijendel naar Katwijk. Het was stralend weer. Ook wel een keer leuk na de wat meer wisselvallige (qua weer) ettappes. Die zandduinen bij Katwijk waren behoorlijk pittig. Maar na even uitblazen kon ik ook deze etappe afstrepen.

Haagse Bos

Tijdens de etappe van het Nederlands Kustpad zagen we in het Haagse bos een groepje mensen omhoog turen op een bepaalde plek. We stonden wat verderop en probeerden nog te zien wat zij zagen. Maar dat lukte niet, en aangezien we nog een flinke tocht voor de boeg hadden besloten we na een paar minuutjes door te lopen. Thuisgekomen was ik toch nieuwsgierig naar wat daar te zien was. Via Instagram zag ik dat er in het Haagse Bos regelmatig foto’s van uilskuikens en babyvosjes gemaakt worden. Ik gok dus dat die uilskuikens misschien wel op die plek zaten. Toch een beetje jammer dat we doorgelopen zijn. En babyvosjes wil ook nog wel een keer zien. Dus op mijn vrije dag besloot ik nog een wandeling te gaan maken in het Haagse Bos. Op zoek naar uiltjes en vosjes. De plek waar het vossenhol is vond ik uiteindelijk wel, maar de vosjes lieten zich niet zien. Jammer. Ook de uilskuikens zag ik niet. Maar op de terugweg spotte ik gelukkig in het speeltuintje nog wel 3 eekhoorntjes. Toch ook heel leuk.

Nederlands Kustpad deel 2: Etappe 4

Het wordt een beetje saai misschien, maar ik wandelde weer een etappe van het Nederlands Kustpad, etappe 4. En wat fijn was deze etappe ook weer. Van Katwijk, via Noordwijk naar De Zilk (en de Amsterdamse Waterleidingduinen). Deze keer ook weer geluk met het weer, tussen alle andere regenachtige dagen in. En een niet al te zware etappe, weinig zandduinen. Zalig. Mijn favoriete etappe tot nu toe denk ik. Maar volgens mij zeg ik dat iedere keer.

Koninklijk Landgoed De Horsten

Dat Nederlands Kustpad is natuurlijk heerlijk, maar ik had ook wel weer een keer zin in iets anders dan duinen. Bij Landgoed de Horsten was ik al lang niet meer geweest. Dus dat leek me wel weer een keer mooi. Ik wandelde de rode route van 7,5 kilometer. Het bos was prachtig groen en ik genoot van de heerlijk geurende seringen.

Ochtendwandeling Polders Poelgeest

Vorige maand deed ik het ook al een keer, voor mijn werkdag een ochtendwandeling maken in Polders Poelgeest. Ik besloot dat nog eens te herhalen. Zo lekker om voor je aan het werk gaat al even in de natuur te zijn geweest. Het was zowaar zonnig en ik zag heel veel babyeendjes en babyganzen. Ook hoorde ik een heleboel rietzangers, een aantal lieten zich zelfs zien en fotograferen. Echt een fijn begin van de dag.

Nederlands Kustpad deel 2: Etappe 5

Het duurde even, want door het regenachtige weer besloot ik etappe 5 een paar keer uit te stellen. Maar woensdag 26 mei was het prima weer, dus ik ging weer richting De Zilk. Deze etappe ging via de Amsterdamse Waterleidingduinen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar eindpunt Haarlem. Allemaal plekken waar ik eerder ben geweest, maar zo mooi, dus helemaal niet erg. In Nationaal Zuid-Kennemerland is het kraansvlak (waar veel Schotse Hooglanders zitten) afgesloten omdat er kalfjes zijn. Maar gelukkig spotte ik een paar volwassen Schotse Hooglanders en twee kalfjes vlak langs het hek. Het kleinste kalfje was een potje aan het stoeien met het iets groter kalf, en begon daarna aan een uitgebreide knuffelsessie inclusief oorlikken. Zo leuk om te zien. Echt weer genieten deze etappe. En ik ben inmiddels in Noord-Holland aanbeland. Een uitgebreid verslag volgt nog.

Vogelexcursie Lauwersmeer

Eind van de maand ging ik met Ilona, een vriendin, een weekendje naar Lauwersmeer. We gingen op stap met twee gidsen voor een privé vogelexcursie. En dat was ontzettend leuk, leerzaam en ook behoorlijk intensief. Aan het eind van de dag was ik behoorlijk uitge(vogel)teld. Zo’n vogelexcursie doet overigens weinig voor de stappenteller. Want hoewel we zeker 8 uur op pad zijn geweest stonden er ‘maar’ zo’n 10.000 stappen op de teller. Het is vooral veel wachten dat vogelspotten. Later volgt nog een uitgebreide blog over Lauwersmeer en de vogelexcursie. Maar het was in ieder geval een hele mooie afsluiter van de maand.

0 comments on “Wandelingen mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *