Wandelen

Ochtendwandeling

MirandaWandelt - Polders Poelgeest - riet ochtendzon

Ik ben best een ochtendmens. Uitslapen vind ik ook heerlijk af en toe. Maar zeker als er iets moet gebeuren dan doe ik dat liever gelijk in ochtend. Dan is het uit mijn systeem. En met wandelen is dat ook een beetje zo. Hoe langer ik wacht, hoe groter de kans dat ik toch niet ga.

Reistijd wordt ochtendwandeling

Tijdens de eerste lockdown in 2020 heb ik nog heel lang mijn normale werkritme aangehouden. Mijn reistijd gebruikte ik dan voor een ochtendwandeling. Prima ochtendritueel. Maar in de zomer (te heet), herfst (te donker) en winter (donker en koud) is dat er een beetje bij ingeschoten. Ik ging dan wel vaak in de loop van de ochtend wandelen, maar meestal niet voor ik aan het werk ging. Nu het weer lekker vroeg licht is ben ik er weer mee begonnen. Vandaag genoot ik zo van mijn ochtendwandeling dat ik graag even wat foto’s deel.

Polders Poelgeest

Als ik op mijn werkdag vroeg ga wandelen doe ik meestal een rondje Singelpark. Lekker in de buurt en ik weet precies hoe lang het rondje is en hoe ik hem eventueel kan inkorten of verlengen. En ook handig, soms combineer ik hem gelijk met een rondje boodschappen. Maar ik had even zin in iets anders. Dus pakte ik deze ochtend de fiets naar Polders Poelgeest. Wat een goed idee eigenlijk. Want het was er extra mooi zo vroeg. De zon was net op. En er hing nog een dikke laag mist. Daardoor zag alles er extra magisch uit. Blijkbaar zijn er meer vroege vogels (de menselijke variant dan), want ik ben zeker wel een stuk of zes mensen tegengekomen. Toch best aardig wat voor het vroege tijdstip op een werkdag.

Spinnenwebben en ganzenkuikens

Het viel me op dat er enorm veel spinnenwebben te vinden waren deze keer. Heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Het zijn ook eigenlijk echte kunstwerkjes. Zo mooi, zeker met het zonnetje en wat druppels erop. Even verderop zat een gans met een paar kleintjes (eigenlijk de enige met kleintjes die ik in de Polders Poelgeest zag). Een van de kuikens zat helemaal lekker weggedoken tussen de veren van moeders. Zo leuk. Ik herinner me nog van vorig jaar dat er echt overal kuikens zaten. Waarschijnlijk is het over een paar weekjes zo ver.

Vogeltjes

Zoals altijd zijn er ook weer veel vogeltjes te horen. Heel af en toe lieten ze zich ook zien. Maar vaak net volledig in het riet, dus moeilijk te fotograferen. Maar na wat geduld ging er een rietgorsje toch mooi even bovenin een rietstengel zitten. Ik ben zeker nog geen goede vogelaar, maar deze herken ik inmiddels redelijk goed. Het is eigenlijk een soort musje, met een zwart kopje en hij zit in het riet. Vooral dat laatste is wel een goede aanwijziging, haha.

Goede start

Ik wandelde het rondje nog even af en kwam weer bij mijn fiets uit. Heel blij dat ik deze ochtend vroeg ben opgestaan. Een heel goed begin van de dag.

Wat is jouw favoriete tijdstip voor een wandeling?

0 comments on “Ochtendwandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *