Wandelen

Wandelingen juni 2021

Het is een cliche, maar niet minder waar, wat gaat de tijd toch snel. Juni is al weer voorbij. Qua wandelingen niet een hele actieve maand. Maar toch leuk om nog even terug te blikken. Juist ook op de wat minder spannende wandelingen, want ook die zijn de moeite waard.

De Wandelclub – Caprera Bloemendaal

Zo langzaam maar zeker zijn er steeds meer versoepelingen. En dat is fijn, want daarom mocht de Wandelclub van Tim Knol ook weer wandelingen organiseren. Knol begon in 2020 met de wandelclub nadat optreden in clubs en concertzalen niet meer mogelijk was. Het idee van de Wandelclub? Een fijne wandeling in een mooi gebied, afgewisseld met optredens van artiesten. Eind 2020 kwam aan al die leuke wandelingen helaas een eind, omdat de coronamaatregelen strenger werden. Maar eind mei en begin juni mocht het eindelijk weer. Samen met vriendinnen Ilona en Joska wandelde ik mee met de Wandelclub in Caprera, Bloemendaal. Het was een heerlijk zonnige lentedag. De wandeling op zich was niet lang, maar wel pittig met flink wat heuvels en trappen. En gelukkig ook veel fijne muziek. Want naast Tim Knol was ook Djurre de Haan (aka Akward-i) mee.

Nederlands Kustpad – Haarlem – Santpoort-Noord

En toen was het weer tijd voor de volgende etappe van het Nederlands Kustpad deel 2. Deze keer van Haarlem, via Nationaal Park Zuid-Kennemerland, naar Santpoort-Noord. Het was stralend weer. Dus daarom lekker vroeg op pad. Maar evengoed was het best warm. Het overgrote deel van deze etappe ging door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Heerlijk, want dat vind ik echt een prachtig gebied. Ik kwam Konikpaarden, Schotse Hooglanders en herten tegen. En spotte ook wat vogels, waaronder een blauwborst en boomleeuwerik. Het bleef bij één etappe deze maand.

Singelpark Leiden

Half juni hadden we even een korte periode van warmte. Niet echt mijn ideale wandelweer. Toen het wat koeler werd ging ik wat vaker op pad. Ik probeerde vooral in de vroege ochtend, voor ik aan het werk ging, te wandelen. Vorig jaar heb ik dat een tijd standaard gedaan en eigenlijk vond ik dat wel een goede gewoonte. Die probeer ik dus weer in te voeren. De meeste ochtendwandelingen gingen langs de singels (buitenom) in Leiden of waren een rondje Singelpark. Sowieso al mijn favoriete rondjes in Leiden, maar nu helemaal. Want de bloemen aan de rand van de singels stonden echt enorm in bloei. Zo’n mooi gezicht, ik word er iedere keer weer vrolijk van. Sowieso vind ik het altijd leuk om goed om me heen te kijken. Ook op een rondje wat je vaker wandelt is namelijk genoeg te zien. Zo zag ik afgelopen maand dus veel bloemen, suppende en zwemmende mensen in de gracht, leuke steentjes op het pad en een lekker soezende poes.

Juni was zeker niet mijn meest actieve wandelmaand. We zullen zien wat juli gaat brengen.

0 comments on “Wandelingen juni 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *