Wandelen

Wandelingen juli en augustus 2022

Zo de zomer zit er bijna op. En ik ben daar persoonlijk best blij mee, want ik ben niet zo’n zomerfan. Doe mij maar herfst of lente. Al is het maar omdat ik niet zo graag wandel bij hoge temperaturen. Vandaar dat ik in juli en augustus ook niet zo gek veel kilometers maakte. Gelukkig voor mij dalen de temperaturen wat en heb ik bovendien nog een vakantie voor de boeg. Dus met die kilometers komt het de komende periode wel weer goed. Maar eerst nog even een korte terugblik op juli en augustus.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Samen met mijn broertje ging ik in juli en augustus een paar keer naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Steeds lekker vroeg, om 7 uur van huis weg, dus rond 7.25 bij ingang De Zilk. Vooral om de warmte voor te zijn. Maar het is ook heerlijk om rond 10 uur weer thuis te zijn terwijl je er al een flinke wandeling op hebt zitten. Natuurlijk zagen we weer veel damherten, dat begint meestal al op de parkeerplaats. Tijdens een van onze wandelingen kwamen we, in de buurt van het Kromme Schusterkanaal, ineens een vos tegen. Voorzichtig kwamen we wat dichterbij en konden we het beestje goed observeren. Na wat te hebben gegraven en heen en weer te hebben gelopen liep de vos richting waterkant. Blijft prachtig om zo’n beest te zien rondwandelen.

Wandelingen in de buurt

Veel lange wandelingen maakte ik niet afgelopen zomer. Maar tussen de hittegolven door deed ik nog wel af een toe een van mijn vaste rondjes in de buurt. Zoals in de Boterhuispolder of bij Polders Poelgeest. Ook nam ik een keertje de trein naar station Sassenheim om vanuit daar terug te lopen langs de bollenvelden, via Huys te Warmont en tot slot naar de Polders Poelgeest. Fijn om een aantal van die ‘standaard’ routes in de buurt te hebben die altijd fijn zijn.

NS wandeling Landgoed Groeneveld (Baarn)

Op de valreep van augustus maakte ik met een vriendin deze NS wandeling van station Baarn naar Hilversum Mediapark. Door de stakingen elders in het land deden we er iets langer over om op onze bestemming te komen, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze wandeling van ruim 15 kilometer start met een stuk door de bossen van Hooge Vuursche en over Landgoed Groeneveld. Een prachtige plek. De tweede helft van de wandeling gaat over de Zuiderheide en Westerheide. En hoewel we net iets te laat waren voor de uitbundig paarse heide, was het nog steeds ontzettend mooi. Onderweg genoten we van een heerlijke (maar beetje prijzige) lunch bij eethuis ’t Bluk. Absoluut een aanrader deze wandeling. Inmiddels staat er ook een blog over deze wandeling live.


Fijne wandelboeken

Naast wandelen, lees ik ook graag. En er zijn ook heel veel fijne wandelboeken. Via onderstaande banner kom je op een fraaie selectie wandelboeken bij Bol.com. Bestel je via onderstaande link? Dan ontvangt MirandaWandelt een kleine commissie (en het kost jou niets extra).

BoekenBoeken

0 comments on “Wandelingen juli en augustus 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *