Wandelen

NS wandeling Landgoed Groeneveld

Een NS wandeling maken terwijl er door NS medewerkers gestaakt wordt is natuurlijk een beetje het lot tarten. Gelukkig bleven de effecten op onze route redelijk beperkt en bereikten we, weliswaar met enige vertraging, station Baarn voor de NS wandeling Landgoed Groeneveld.

Over de route

Deze wandeling start bij Station Baarn en eindigt bij station Hilversum Media Park en is ongeveer 15 kilometer. Na afloop klokte ik ruim 18 kilometer, maar we zijn een paar keer iets van de route afgeweken. De route kan ook ingekort worden tot 8 of 11 kilometer. Op die punten kun je een bus pakken naar station Hilversum.

De route staat gemarkeerd met rood-witte markeringen. Die vind je in de vorm van geschilderde tekens op bomen of stickers op lantarenpalen, hekken etc. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de markeringen de helft van de tijd over het hoofd zag. Ook zijn de geverfde markeringen op bomen hier en daar wat vervaagd. Gelukkig hadden wij de GPX route op onze telefoon mee als hulplijn, en daarmee was het goed te doen.

Meer informatie over de NS Wandeling Landgoed Groeneveld

Door het bos en over Landgoed Groeneveld

Vanaf station Baarn gaat de eerste helft van de wandeling voornamelijk door het bos van de Hooge Vuursche. Fijne bospaadjes en heerlijke brede paden wisselen elkaar af. Al snel kom je bij Landgoed Groeneveld uit, waar je overheen wandelt en langs Kasteel Groeneveld komt. Een indrukwekkend en statig gebouw. In het koetshuis zit een Grand Café. Sowieso zit het met horeca wel goed op deze route. Vlakbij station Baarn zit Eethuys De Generaal, vlakbij het Grand Café Groeneveld zit een pannenkoekenhuis en op de tweede helft van de route vind je nog Theehuis ’t Bluk en een La Place.

Wandelen op de heide

De tweede helft van de wandeling gaat over de Zuiderheid en Westerheide. Echt een prachtig gebied. Augustus is natuurlijk de toptijd voor de heide. Wij waren er op 31 augustus. Eigenlijk net iets te laat dus, want de heide kleurde niet meer zo felpaars. Maar het was nog steeds prachtig. In dit gebied kun je ook grote grazers tegenkomen, maar tijdens onze wandeling lieten ze zich niet zien. Wel zagen we nog een groepje buizerds vliegen. Ook zitten er vossen. De vriendin met wie ik wandelde zag een vosje het pad oversteken. Ik keek toen net even de andere kant op, en toen was het beestje al verdwenen tussen de struiken. Ach, het kan niet altijd feest zijn. Sowieso is het gebied, ook zonder wildlife te spotten, al prachtig genoeg.

Lunch bij theehuis ’t Bluk

Wij streken op tweederde van de route nog even neer bij theehuis ’t Bluk voor de lunch. Het was een tikje prijzig (maar wat is dat niet tegenwoordig). Gelukkig was het wel erg lekker. En bovendien was het uitzicht vanaf het terras ook prachtig. Je kijkt namelijk direct op de Zuiderheide. Kortom, een heerlijke plek om even op te laden voor de laatste kilometers van deze wandeling.

Heide, heide en nog eens heide

We wandelen eerst nog een stuk over de Zuiderheide en daarna verder over de Westerheide. De laatste kilometers van de wandeling gaan dus dwars over de heide. Echt een prachtig gebied. Vanaf de heide kom je uiteindelijk uit in Hilversum en daar eindigt de wandeling bij Station Hilversum Mediapark.

Wat heb ik genoten van deze wandeling. Ook al was het al een beetje het einde van de bloeiperiode van de hei, het was nog steeds erg de moeite waard. De combinatie van bos en heide was ook heel fijn. En het was gelukkig een van de iets koelere (maar nog wel zonnige) dagen van augustus. Dus zeker een aanrader deze NS wandeling.


Fijne wandelboeken

Naast wandelen, lees ik ook graag. En er zijn ook heel veel fijne wandelboeken. Via onderstaande banner kom je op een fraaie selectie wandelboeken bij Bol.com. Bestel je via onderstaande link? Dan ontvangt MirandaWandelt een kleine commissie (en het kost jou niets extra).

BoekenBoeken

1 comment on “NS wandeling Landgoed Groeneveld

  1. Leuke tip! Ik reis zelf altijd met het OV en dan maak ik graag wandelingen van station naar station.
    Ik zal deze onthouden, en dan hopen dat ie niet geschrapt wordt zoals de NS wandeling vanaf Bussum Zuid.
    groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *