Wandelen

Wandelingen juli 2021

Voor veel mensen is het momenteel zomervakantie. Voor mij helaas nog niet. Wel deed ik het in juli wat rustiger aan qua wandelen en bloggen. Vandaar dat dit ook geen heel uitgebreid maandoverzicht is (en er afgelopen maand bijna geen blogs verschenen). Maar ik maakte nog wel een paar mooie wandelingen. Lees snel verder.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Op mijn eerste vrije woendag in juli besloot ik weer eens naar de Amsterdamse Waterleidingduinen te gaan. Ik was er al een tijdje niet geweest (behalve op mijn etappe van het Nederlands Kustpad). Deze keer pakte ik de trein naar Heemstede Aerdenhout waar ik een OV-fiets huurde en in 10 minuutjes bij ingang Oranjekom/De Oase uitkwam. Een specifiek doel had ik niet, maar het leek me leuk om nog eens een vos te spotten. Dus ik wandelde richting de Strandweg/Duizendmeterweg waar ik in september 2020 een vos zag. Deze keer geen vos te bekennen helaas. Daarna wandelde ik min of meer willekeurig verder, hier en daar via paden waar ik nog niet eerder wandelde. Het was zoals altijd prachtig, maar het viel me wel op dat ik een stuk minder herten zag dan tijdens andere bezoeken. Kan natuurlijk toeval zijn, misschien deze periode van het jaar, of omdat ik meestal bij De Zilk of Zandvoort het park inkwam. Maar evengoed erg lekker gewandeld.

Boterhuispolder

Tegen het einde van de maand wandelde ik weer eens in de Boterhuispolder. Door het broedseizoen was ik er even niet geweest, maar nu zijn alle paden weer toegankelijk. Dus tijd voor een heerlijke ochtendwandeling op zondag. Ik spotte veel haasjes en insecten. Ook al is het niet zo’n heel groot gebied, voor een stadsbewoner als ik is het fijn om zo’n natuurgebied dicht bij huis te hebben.

Avondwandeling Boterhuispolder

Dat ik de Boterhuispolder weer helemaal ontdekt had bleek wel, want een paar dagen later ging ik voor een avondwandeling in de Boterhuispolder. Weer zaten er enorme hoeveelheden haasjes. En hoewel het qua zomers weer de afgelopen maand nogal tegenviel was het op deze avond perfect wandelweer. Lekker genoeg om zonder jas op pad te gaan, maar ook weer niet te warm. En zo’n avondwandeling beviel dus eigenlijk best wel goed (hoewel ik vooral fan blijf van ochtendwandelingen).

0 comments on “Wandelingen juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *