Wandelen

Wandelingen in Maart 2022

Verschillende wandelingen

Begin maart ging ik met twee andere vriendinnen op bezoek bij een vriendin in Kampen. Het was lekker weer dus we wandelden een kort rondje bij haar in de buurt. Ik overwoog nog om, na afloop van het bezoekje, een langere wandeling te maken, maar dat kwam uiteindelijk toch niet zo goed uit. Wel rondde ik begin van de maand mijn nieuwe The Conqueror challenge af. De bijbehorende medaille heb ik inmiddels in huis.

Boterhuispolder

Omdat het nog steeds zulk lekker weer was, en het broedseizoen nog niet was begonnen ging ik de eerste zaterdag van maart ook nog maar een rondje in de Boterhuispolder doen. Het was heerlijk. Ik was lekker bijtijds, dus de grond was nog een beetje bevroren. Maar er stond al wel een lekker zonnetje (waardoor het pad op de terugweg, al een beetje ontdooit, een lekkere modderpoel was). De haasjes lieten zich deze keer niet zien. Wel spotte ik weer een heleboel rietgorsen. Zo leuk.

Wandeling met natuurgids in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Omdat je nooit vaak genoeg in de Amsterdamse Waterleidingduinen kan zijn ging ik begin maart nog maar weer eens. Dit keer met mijn ouders en broertje, en met een natuurgids. Erg leuk en leerzaam. Zeker een aanrader als je ook eens wat meer wilt weten over de natuur in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik schreef een blog over deze wandeling met natuurgids in de Amsterdamse Waterleidingduinen waarin je alle details vindt over hoe je je kunt aanmelden etc.

Kasteel Duivenvoorde en Landgoed de Horsten

Regelmatig wandel ik in Voorschoten/Wassenaar bij Koninklijk Landgoed De Horsten. Vlakbij De Horsten vind je ook Kasteel Duivenvoorde. Al langere tijd wil ik daar een wandeling maken, maar het schoot er steeds bij in. Door een zeer enthousiaste blog over Duivenvoorde van Westphilwandelt werd ik getriggerd om er nu toch maar eens naartoe te gaan. Op een woensdagochtend fietste ik vanaf station Voorschoten naar Kasteel Duivenvoorde. Het is er inderdaad erg mooi en het kasteel heeft een indrukwekkende tuin (zeg maar gerust, een park). Ik had het hele park voor mezelf, het was lekker rustig. Al wandelend ben je er wel vrij vlot doorheen, dus ik fietste daarna verder naar de Horsten (ingang Horstlaan). Daar wandelde ik de rode route. Die heb ik wel vaker gelopen, maar wel leuk om een keer vanaf een ander punt te starten en ik liep deze keer tegen de klok in.

30 van Zandvoort

De rest van de maand wandelde ik niet zo veel. Maar ik sloot het laatste weekend van de maand wel af met een flinke wandeling. Na een pauze van twee jaar door corona was het namelijk eindelijk weer tijd voor een wandelevenement. De 30 van Zandvoort, ik wandelde 18 kilometer van dit evenement. Het was een beetje afzien, want ik was niet superfit en ongeveer tien graden te warm gekleed. Maar desondanks was het erg fijn om weer mee te kunnen doen aan zo’n evenement. En zo’n medaille als beloning is natuurlijk altijd een goede motivatie. Ik heb nu al weer zin in de volgende evenementen.

0 comments on “Wandelingen in Maart 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *