Wandelen

Wandelevenement: 30 van Zandvoort

Nederlands Kustpad - MirandaWandelt

Op zaterdag 26 maart was het tijd voor het eerste grote wandelevenement (voor mij) sinds corona. De 30 van Zandvoort, hoewel dat stoerder klinkt dan het was (want ik wandelde ‘maar’ 18 kilometer). Zo leuk dat het weer kon.

Samen met een vriendin nam ik vanaf station Zandvoort het speciale hup-on, hup-off treintje naar het startpunt, het Circuit van Zandvoort. Elke meter die je nog even lekker makkelijk kan doen is mooi meegenomen, niet waar? Vanaf waar het treintje ons afzette was het nog een klein stukje lopen naar het startpunt. Welke kant je op moest naar het beginpunt was eerlijk gezegd niet zo duidelijk aangegeven. Alle pijltjes hingen waarschijnlijk op de route. Maar eenmaal bij het beginpunt aangekomen konden we direct van start.

Boulevard en strand

Vanaf het circuit liepen we richting de boulevard. Daar had je de keuze tussen wandelen via het strand en via de boulevard. Wij kozen nog even voor de relaxte variant, dus liepen over de boulevard. Na een kilometer of twee moesten ook wij verder over het strand. Helemaal geen straf met dat heerlijke weer. De vriendin waar ik mee wandelde had zich opgegeven voor de dertig kilometer. Die moest dus nog even een stuk verder via het strand. Zelf liep ik de 18 kilometer. En ik mocht na vijf kilometer, ter hoogte van Parnassia, de duinen in naar het derde stempelpunt.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Vanaf Parnassia ging de route van de 18 kilometer verder door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Voor mij geen onbekende locatie. Wel gek om daar nu ineens met zo’n meute doorheen te lopen. Meestal loop je er grote stukken zonder andere wandelaars tegen te komen. Via het vogelmeer liepen we richting speelplas ’t Wed. Onderweg spotte ik nog wat Schotse Hooglanders in de verte (en met alleen een telefoon om te fotograferen blijven ze ook ver weg). Blijft tof.

Rond de 11,5 kilometer kwam de volgende stempelpost, bij restaurant De Hemelse Pannenkoek, al in zicht. Ik moet zeggen dat ik daar wel aan toe was. De week voor dit evenement was ik niet helemaal fit en ik was ongeveer 10 graden te warm gekleed (ondanks laagjes). Dus ik vond het best pittig. Terwijl 18 kilometer voor mij tegenwoordig echt wel prima te doen is . Meestal loop ik ook samen met iemand, dan heb je wat meer afleiding. Nu wandelde een vriendin, die ook de 18 kilometer zou wandelen, niet mee vanwege een coronabesmetting een weekje eerder, en de andere vriendin wandelde dus een andere afstand. Nou ja, het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat je je dag niet helemaal hebt.

Gelukkig gaf een korte lunchpauze bij De Hemelse Pannenkoek me weer genoeg energie voor het laatste stuk van de route, nog een kilometer of zes. Via het Middenduin en Kraantje Lek wandelden we verder richting het centrum van Zandvoort, waar de finish was. Ik was best opgelucht toen het bordje ‘1 KM, de laatste loodjes’ in beeld kwam.

Medaille

En daar was de finish dan na 3 uur en 42 minuten wandelen (inclusief een paar korte pauzes). Helemaal niet slecht uiteindelijk, al moet ik toegoeven dat het niet vanzelf ging vandaag. Maar na het ontvangen van de laatste stempel en het ophalen van de medaille is dat allemaal weer vergeten. Het hup-on, hup-off treintje was net vertrokken naar het station. Maar met het vooruitzicht van thuis lekker op de bank ploffen had ik nog weer even genoeg energie om die paar minuten naar het station te wandelen 😉 Op het station van Zandvoort waren ze trouwens aan het filmen/fotograferen. Er liep een man in een racepak rond met een gele NS racehelm op. Ik zag hem op station Zandvoort al een paar keer heen en weer lopen. En toen ik even later op Haarlem overstapte bleek hij meegereisd te zijn, want toen waren ze daar weer opnames aan het maken. Ik gok dus dat er over een tijdje een reclamecampagne te zien is met deze figuur.

Ook al was ik dan vandaag niet superfit, ik ben wel erg blij dat de wandelevenementen weer kunnen. Die heb ik echt wel gemist de afgelopen twee jaar. Het was gelukkig ook weer als vanouds goed georganiseerd, met versnaperingen bij de verschillende stempelpunten, een goed uitgepijlde route en zelfs stralend weer. Ik verheug me al weer op het volgende evenement. Dat zal de halve marathon (wandelen) zijn van de Leiden Marathon in mei.

0 comments on “Wandelevenement: 30 van Zandvoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *