Wandelen

Wandelingen oktober 2021

Werkeiland Neeltje Jans

De laatste dag van mijn vakantie in Zeeland besloot ik naar Neeltje Jans te gaan. Je kunt daar natuurlijk een bezoek brengen aan het park dat helemaal in het teken staat van de deltawerken. Hoewel me dat best interessant leek vond ik de entree van 25 euro wat aan de hoge kant. Maar het is ook een natuurgebied waar je kunt wandelen. Dus ik maakte er een mooie wandeling van 8 kilometer. Erg fijn, ondanks het onstuimige weer.

Herfstwandeling

Het tweede weekend van oktober was het ineens stralend weer. Na een gezellige afspraak met oud-collega’s in Hoofddorp besloot ik nog een wandeling te maken. Daarom stapte ik uit bij station Sassenheim in plaats van in Leiden. Pre-corona deed ik dat ook regelmatig na een werkdag en wandelde dan in een uurtje naar huis. Heerlijk om even je hoofd leeg te maken. Omdat het zulk heerlijk weer was maakte ik nog twee korte uitstapjes bij Huys te Warmont en Kasteel Poelgeest. Dus het werd een fijne herfstwandeling van tien kilometer. Echt zalig met al die prachtig gekleurde blaadjes, paddenstoelen en een stralend zonnetje.

Nederlands Kustpad Santpoort-Noord – Wijk aan Zee

Afgelopen zomer nam ik even een break van het Nederlands Kustpad. Nadat ik me al een paar keer had voorgenomen verder te gaan was het halverwege deze maand eindelijk zover. Een etappe van Santpoort-Noord naar Wijk aan Zee. Eentje waar ik me niet direct op verheugde, misschien ook dat ik hem daarom steeds uitstelde. Ik verwachtte namelijk vooral grauwe industrie. Dat viel op zich redelijk mee, maar toch vond ik dit de minst boeiende etappe tot nu toe. Maar, wel is het fijn om deze af te kunnen strepen.

Marker Wadden

Ook zou ik deze maand eigenlijk nog een dagje naar de Marker Wadden gaan. Helaas bleek mijn wandelgezelschap net dat weekend geveld door een griepje (gelukkig geen corona). Erg jammer. Maar ja, ziek is ziek. Omdat de boot naar de Marker Wadden maar tot eind oktober vaart lukte het niet meer om een nieuwe datum te prikken. We verschuiven het dus naar het voorjaar. Een leuk vooruitzicht.

Nederlands Kustpad Wijk aan Zee – Egmond aan Zee

En omdat de weersvoorspellingen weer gunstig waren maar gelijk door met de volgende etappe van het Nederlands Kustpad. De omschrijving van deze etappe van Wijk aan Zee naar Egmond aan Zee was duinen, duinen en nog eens duinen. Kijk, dat beloofde al veel goeds. En het was ook een heerlijke wandeling. Bijna helemaal door het Noordhollands Duinreservaat. Mooie afwisseling van stenen paden, verharde zandpaden en af en toe een beetje ploegen door mul zand. Door bos en duin. Zo mogen alle etappes van mij wel zijn. Een uitgebreid verslag van deze etappe volgt binnenkort.

0 comments on “Wandelingen oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *