Leiden Wandelen

Wandelingen januari 2021

MirandaWandelt - wandelen januari 2021

Iedere maand zal ik even terugblikken op de voorgaande wandelmaand. In januari maakte ik veel mooie wandelen en ook een hoop ommetjes in de buurt.

Polderpark Cronesteyn en rondjes in de buurt

De eerste week van januari 2021 was zeker niet slecht. Ik maakte bijna iedere dag een lekkere wandeling in de buurt. Ik begon op 2 januari met een rondje naar Polders Poelgeest. En op mijn vrije dag besloot ik via een omweg een wandeling te maken naar Polderpark Cronesteyn in Leiden. Ik was er al een tijdje niet meer geweest, en ik bofte, want het wat was prima weer en ik wist bovendien ook nog een buizerd, een roodborstje en een winterkoninkje vast te leggen. Bovendien had ik door mijn omweg toch een mooie wandeling van ongeveer 16 kilometer. Helemaal niet slecht.

Amsterdamse Waterleidingduinen

In mijn familie ben ik niet de enige die zich voor dit jaar heeft voorgenomen om wat meer te bewegen. Ook mijn broertje is aan het wandelen geslagen. Dus toen hij aangaf plannen te hebben om met mijn ouders in de Amsterdamse Waterleidingduinen te gaan wandelen heb ik mezelf snel uitgenodigd, haha. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn echt mijn favoriete wandelgebied. Maar door de coronamaatregelen en het feit dat ik afhankelijk ben van het OV (en ik een wandeling daar nou niet direct zie als een noodzakelijke reis) kom ik er niet zo vaak als ik zou willen. Dus op zaterdag 9 januari gingen we die kant op. Het was er prachtig: koud en zonnig. Vind ik zalig wandelweer. Ook voor de foto’s was het fijn. De week erop ging ik nog een keertje terug met mijn broertje. Iets minder zonnig. Maar wel mooi weer 14 kilometer gewandeld. En genoten van een heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Dat hadden we wel verdiend.

Romeines Limespad

In mijn voornemens voor 2021 gaf ik al aan dat ik een LAW (Lange Afstands Wandelpad) wil gaan volgen. Het plan is om daar in het voorjaar mee te starten. Maar ineens bedacht ik me dat er ook een LAW is met etappes in Leiden, namelijk het Romeinse Limespad. Ik besloot etappe 2 van deze wandeling te doen. Uiteindelijk liep ik hem niet helemaal. Ik had namelijk al wat kilometers gemaakt op weg naar het startpunt. Toen ik op een punt kwam waar ik vrij dicht bij huis was, vond ik het wel prima. En besloot ik thuis lekker een kop koffie te gaan drinken. Moet ook kunnen. Uiteindelijk wandelde ik die ochtend toch nog een kilometer of 12. Ook ongeveer de lengte van de etappe, dus ik rekende het goed.

Een impressie van de ommetje app.

Ommetje app

Nog een stukje extra motivatie om de deur uit te gaan voor een wandeling deze maand, de Ommetje app. Deze app van de Hersenstichting stimuleert je om een dagelijkse wandeling van minstens 20 minuten te maken. Je kunt een team aanmaken, bijvoorbeeld met familie, vrienden of collega’s. In de loop van januari is ons hele bedrijf een competitie gestart. En je verdient punten voor iedere wandeling. En extra punten krijg je als je bijvoorbeeld voor 9.00 gaat wandelen of meerdere dagen achter elkaar wandelt. Die punten zorgen voor een individuele ranking, maar ook een ranking van je complete afdeling. Ik ben niet zo competitief ingesteld, maar merk dat ik soms toch maar wel ga wandelen als ik zie dat iemand me te dicht nadert in de ranking. Haha. Met resultaat, want ik sta op dit moment 3e (van de 20) binnen onze afdeling. Onze afdeling is ook lekker bezig trouwens, we staan momenteel 3e van 15 afdelingen. Toch leuk om, al is het virtueel, met je collega’s iets te ondernemen.

Meijendel en totaal in januari

Op de laatste dag van januari ging ik nog wandelen in de Meijendel in Wassenaar. Heel mooi gebied, ik was er nog nooit geweest. Het was fris en zonnig, gelukkig ook regelmatig een klimmetje, dus we waren zo opgewarmd. Leuk om weer een wandelgebied te ontdekken. Ik ga hier later zeker nog eens wandelen.

Verder maakte ik eind januari wat minder lange wandelingen. Ik genoot vooral van veel rondjes in de buurt. Ook heerlijk. In totaal wandelde ik in januari 2021 259 kilometer. Helemaal niet slecht voor zo’n druilerige maand. In 2020 was het 302 kilometer, maar toen vierde ik een weekje vakantie, dus dan maak ik sowieso altijd extra kilometers. Al met al een prima begin van het wandeljaar. Nu al weer zin in alle mooie wandelingen van februari.

Hebben jullie nog mooie wandeligen gemaakt afgelopen maand?

1 comment on “Wandelingen januari 2021

  1. Wauw wat een prachtige beelden. Dat maakt het wandelen stukken mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *