Wandelen

Wandelingen in Februari 2022

Het eerste wandelevenement dat voor dit jaar gepland stond (voor mij), de Zandvoort Light Walk, ging helaas niet door. Gelukkig had ik mijn eigen Zandvoort Walk Week, want ik begon deze maand met een weekje vakantie in Zandvoort. Ik wandelde heerlijk in de natuur. Genieten. Ook probeerde ik weer af en toe een ochtendwandeling te maken voor het werk.

Gele en blauwe route Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Begin van de maand had ik een weekje vakantie. Ik zat in een heel fijn huisje in Zandvoort van Qurios en wandelde veel. Ik maakte een aantal wandelingen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Zo’n heerlijk wandelgebied. Vorig jaar was ik er ook, toen lag er een dik pak sneeuw. Deze keer was het een beetje wisselvallig, veel wind, een beetje regen en af en toe ook wat zon. Dat maakte het wandelen er niet minder fijn om. Ik liep drie verschillende paaltjeswandelingen en spotte onderweg Schotse Hooglanders, schapen, ree├źn en genoot vooral van de mooie omgeving.

Amsterdamse Waterleidingduinen bij Zandvoort

Tijdens mijn weekje in Zandvoort bezocht ik natuurlijk ook mijn favoriete wandelgebied, de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het was er weer heerlijk. Ik wandelde vooral aan de kant van Zandvoort (al kwam ik uiteindelijk ook bij de ingangen Panneland en Oranjekom uit). Om mijn jaarkaart goed te benutten ging ik eind van de maand (samen met mijn ouders) nog een keertje. We zagen wat minder herten dan normaal gesproken als we bij De Zilk het park ingaan, maar nog steeds genoeg. Zoals dit lieverdje hierboven. Zijn of haar vriendjes waren net overgestoken naar de overkant en deze stond bleef een beetje afwachtend achter en hoopte maar dat die mensen snel zouden doorlopen. Dat deden we ook na een paar foto’s te hebben gemaakt. We zagen sowieso opvallend veel wat jongere herten op deze wandeling.

Na afloop genoten we van een heerlijke lunch bij Restaurant Vogelensangh. Dat is net buiten de ingang Panneland (en dus niet de horecagelegenheid die direct bij ingang Panneland zit). Was echt smullen, vooral de flammkuchen met brie en champignons is een dikke aanrader.

Winterwandeling Boterhuispolder

Bijna was ik niet gaan wandelen die laatste zondag van februari. Maar ik was vroeg op en het was heerlijk wandelweer, dus mezelf toch een schop onder mijn kont gegeven en op pad gegaan. Gelukkig maar, want het was heerlijk. Ik ontdekte een prachtig nieuw (voor mij) stuk in de Boterhuispolder.

Overige wandelingen

Tijdens mijn weekje weg wandelde ik ongeveer 125 kilometer. Niet verkeerd. Bij thuiskomst neem ik me dan altijd voor om lekker veel te blijven wandelen. Maar meestal komt het er op neer dat ik dan eerst weer een paar dagen bijna niets doe, om even bij te komen. Het onstuimige weer hielp ook niet echt. Gelukkig was het ook af en toe bijna lente-achtig, dus ik wandelde toch nog wel genoeg rondjes. Ook ging ik er weer wat vaker in de ochtend op pad. Eigenlijk vind ik het altijd lekker om voor ik aan het werk ga al een wandeling te maken, maar sinds het thuiswerken is het toch ook wel verleidelijk om nog een uurtje langer te slapen. Omdat het al weer wat eerder licht wordt vind ik het nu weer wat makkelijker worden om vroeg op te staan. Dus ik wandelde afgelopen maand zeker 1x per week in de ochtend. Mijn plan is om weer wat vaker te gaan doen.

Ook werd ik verrast met een berichtje van The Conqueror Challeges. In mijn blog hierover deelde ik een tijd terug een kortingscode, als een aantal mensen hiervan gebruik maakten kreeg ik zelf ook een gratis challenge. Ik was het eigenlijk al een beetje vergeten, maar nu bleek ik dus recht te hebben op een gratis challenge. Heel leuk! Ik koos voor de korte Yellowstone Virtual Challenge (want ben nog steeds met de hele lange Route 66 challenge bezig). Dus bedankt aan degenen die gebruik maakten van mijn kortingscode. Als zo’n challenge jou ook leuk lijkt, lees dan mijn blog over the Conqueror Challenges en maak gebruik van de kortingscode die je onderaan die pagina vindt.

0 comments on “Wandelingen in Februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *