Wandelen

Wandelingen in april 2022

April was niet de meest actieve wandelmaand. Gelukkig staan er in mei weer wat wandelevenementen op het programma. Toch viel april niet tegen, ik genoot vooral van de natuur.

Natuurpark Lelystad

Met vriendinnen bezocht ik halverwege de maand Natuurpark Lelystad. In 2020 was ik met de wandelclub van Tim Knol ook al eens geweest. Lelystad is niet direct een voor de hand liggende plek voor natuurschoon. Maar dit park is zeker de leuk (als je in de buurt woont), en het bleek voor mijn vriendinnengroep ook redelijk centraal te liggen. De beesten hier lopen niet helemaal volledig vrij rond, dus het is een beetje een mix tussen een dierentuin en een park. We zagen dit keer paarden, een groepje wisenten en keken even rond bij het otterverblijf. En we genoten op het terras van het restaurant van een lunch. Het was ook erg rustig in het gebied, dus dat zorgde voor een erg ontspannen dag.

Polders Poelgeest

Hier was ik al weer even niet geweest. Dus op tweede Paasdag begon ik even met een rondje Polders Poelgeest. En zoals ieder jaar, wemelde het weer van de pulletjes. Blijft toch altijd weer leuk om te zien.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Dit blijft toch mijn favoriete plek om te wandelen. Als ik de rest van mijn leven nog maar op een plek zou mogen wandelen, dan zou dat de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn. Ik ontdek iedere keer weer wat nieuws en er is gewoon altijd zoveel te zien. Deze keer spotte ik vooral heel veel vogels. En het lukte me zelfs om er een flink aantal te fotograferen. De score van die dag (alleen de vogels die ik heb gefotografeerd): 5 vinken, meerdere pimpelmezen en koolmezen, 5 boompiepers, 3 kneu’s, 3 tapuiten, meerdere kieviten, een boomleeuwerik, 2 roodborsttapuiten, een merel, een fitis, een gekraagde roodstaart, een grote bonte specht en een witte kwikstaart. Was dus weer een zeer geslaagde wandeling.

Futen

In de sloot vlakbij mijn huis zit ieder jaar een futennest. Zo ook dit jaar. Op een zaterdag zag ik ineens dat moeder fuut van het nest af was. Toen ik nog even wat beter keek zag ik dat ze twee kleintjes op haar rug had zitten. Nadat ik mijn camera had gehaald liep ik nog even terug. En had geluk, want het was net lunchtijd. Vader fuut kwam met vis terug bij zijn gezin, en de kleintjes (en moeder) smulden ervan. Zo’n leuk tafereeltje om te zien.

Boterhuispolder

Nu een deel van de wandelpaden zijn afgesloten vanwege het broedseizoen kom ik wat minder vaak in de Boterhuispolder. Volgens de berichten zouden er ook flink wat grutto’s in het gebied broeden. Die wilde ik wel eens spotten, dus ging toch maar even die kant uit. Ik wandelde alleen een stukje over het fietspad bij de Nieuweweg, maar viel met mijn neus in de boter. Want niet alleen zaten er heel wat haasjes, maar ook een grutto (en ik hoorde er nog meer). En ik ontdekte een nestje meerkoeten. Moeder meerkoet was nogal trots op haar kuikens, want liet ze even net over de rand van het nest heenkijken. Er zit nog een derde kuikentje, maar dat zie je op bovenstaande foto net niet.

Hoewel ik dus niet enorm veel kilometers heb gemaakt deze maand, heb ik zo al met al toch nog aardig wat gewandeld. En vooral veel mooie natuurfoto’s kunnen maken. Dus ben eigenlijk best tevreden.


Fijne wandelboeken

Naast wandelen, lees ik ook graag. En er zijn ook heel veel fijne wandelboeken. Via onderstaande banner kom je op een fraaie selectie wandelboeken bij Bol.com. Bestel je via onderstaande link? Dan ontvangt MirandaWandelt een kleine commissie (en het kost jou niets extra).

BoekenBoeken

0 comments on “Wandelingen in april 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *