Wandelen

Wandelingen mei 2022

Boterhuispolder

Nog een keertje op zoek naar grutto’s. Ik herinnerde me ineens dat er verderop nog een fietspad was dat hopelijk niet afgesloten was vanwege het broedseizoen. Daardoor kon ik daar toch nog een wat langere wandeling maken. Ik spotte inderdaad weer een stel grutto’s, maar ook een tureluur. En de Lakenvelder koeien (niet die op bovenstaande foto) met kalfjes stonden al buiten, heel schattig.

De Strengen/Tengnagel

Na mijn wandeling door de Boterhuispolder wandelde ik via de Zijldijk terug. Aan de overkant hoorde ik een heleboel vogels. Ik dacht eigenlijk dat daar het eilandje Koudenhoorn was, maar het bleek het gebied De Strengen/Tengnagel te zijn. Volgens mij ben ik er in een ver verleden wel eens geweest, maar het leek me, gezien de vele vogelgeluiden, een prima gelegenheid om er nog eens te gaan kijken. Dus op een zondagochtend ging ik die kant op. Het is maar een klein gebied, met vooral veel rietvlaktes. Aan de ene kant ligt de Zijl, aan de andere kant het Joppe. Een erg fijn plek ook om met mooi weer lekker aan het water te zitten. Ook deze keer hoorde ik weer meer dan genoeg vogeltjes. Er bleken vooral heel veel rietzangers te zitten. Die lieten zich goed zien, en horen. Ook zag ik nog een zwartkop en een winterkoninkje. Een leuk plekje in ieder geval voor een korte wandeling. Het is jammer dat het voor mij net iets te ver weg is voor een klein ommetje (als in, het is een minuut of 40 lopen, en in die tijd ben je het eilandje ook wel rond). Maar een leuke (her)ontdekking in ieder geval.

Halve marathon wandelen Leiden Marathon

Samen met een vriendin wandelde ik de halve marathon van de Leiden marathon. Het was uitstekend wandelweer en ook best een fijne route, al moet ik eerlijk zeggen dat er volgens mij wel leukere routes in en om Leiden te vinden zijn. Maar desalniettemin, liepen we heerlijk en konden we na een uur of 4 onze medailles in ontvangst nemen. En het is natuurlijk wel echt heerlijk om na een lange wandeling zo thuis te zijn.

Polders Poelgeest

Na een lui weekend besloot ik op zondagavond na het eten toch nog even een stukje te gaan wandelen. Ik ging weer een keer richting Polders Poelgeest. En werd getrakteerd op een stuk of dertig grutto’s. Zo gaaf. Ik had tot nu denk 5 grutto’s in mijn leven gezien, dus dit was wel even bijzonder. Verder ook weer veel baby ganzen en een hoop vogelgezang, rietzangers en kleine karekieten, maar die lieten zich niet goed zien. Was eigenlijk een hele fijn afsluiter van het weekend, dus dat moet ik maar vaker doen.

Oer-IJ expeditie – 22 kilometer Kastelenroute

Op Hemelvaart ging ik richting Castricum voor de Oer-IJ expeditie. Ik ging daar voor de kastelenroute van 22 kilometer. Dat was althans de bedoeling, maar ik wandelde per abuis een stempelpost voorbij en liep dus ‘maar’ 19 kilometer en miste ook nog precies het enige kasteel op de route, haha. Het was echt niet met opzet. Ik wandelde deze keer alleen, mijn ene vriendin kon helaas niet mee en de andere vriendin wandelde de 31 kilometer. Vanaf de start liep ik nog wel met een flinke groep mensen, maar na de eerste stempelpost, na 7 kilometer, bleven veel mensen nog achter om koffie te drinken of te pauzeren. Ik had zin om door te wandelen, dus vertrok al vrij snel weer met nog wat andere mensen. Die hadden er flink het tempo in, dus na een poosje waren die al een eind verder.

Op een gegeven moment had er dus ergens een soort lusje op de route moeten zitten, waar die tweede stempelpost zou moeten zijn, en die heb ik volledig gemist. Misschien heb ik een pijltje over het hoofd gezien of ben ik blind achter een andere wandelaar aan gelopen (die dus wel dat lusje had gelopen). Ik had ook niet het idee dat ik van de route was afgeweken, want ik heb de hele tijd pijltjes gezien. In ieder geval kwam ik bij een stempelpost, in de volle overtuiging dat dit bij de 14 kilometer was, maar dat bleek de stempelpost van de 17 kilometer te zijn. Oeps… gelukkig was de dame bij het stempelpunt zo vriendelijk om een extra stempel te zetten zodat ik niet terug hoefde. En zag ik later dat ik in 2019 exact dezelfde route heb gewandeld (maar dan wel inclusief het extra lusje), dus ik heb niet veel gemist denk ik. Ik vond ook dat ik al zo lekker op dreef was. Maar goed, op deze kleine hick-up na was het echt een heerlijke wandeling. Het was mijn favoriete wandeltemperatuur, een graad of 15, zonnig maar met wind, zodat het niet al te warm is. Het was een fijne route met wat afwisseling tussen gezellige dorpjes en mooie weilanden vol gele bloemen. Het ging dus bijna vanzelf vandaag, en kennelijk is 19 kilometer mijn ideale afstand, haha.

Midweekje Sint-Maartensvlotbrug

Ik sloot de maand af met een midweekje in Noord-Holland, n Sint-Maartensvlotbrug (tussen Petten en Callantsoog). Omdat een deel van deze vakantie ook in juni plaatsvindt lees je hier meer over in mijn maandoverzicht van juni.


Fijne wandelboeken

Naast wandelen, lees ik ook graag. En er zijn ook heel veel fijne wandelboeken. Via onderstaande banner kom je op een fraaie selectie wandelboeken bij Bol.com. Bestel je via onderstaande link? Dan ontvangt MirandaWandelt een kleine commissie (en het kost jou niets extra).

BoekenBoeken

0 comments on “Wandelingen mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *