Wandelen

Wandelingen april 2021

Begin van de maand had ik echt nog het idee dat het niet veel zou worden qua wandelingen in april. Ik had niet echt bijzondere wandelingen in de agenda. Na mijn weekje Vlieland deed ik wat rustiger aan. En het was begin april niet zulk best weer. Maar zo halverwege de maand kwam ik toch weer een beetje op gang.

Lange Afstand Wandelpad (LAW)

Zo begon ik in april met mijn eerste LAW. Ik wil het Nederlands Kustpad – deel 2 wandelen dit jaar. De eerste etappe ging van Hoek van Holland naar Ockenburgh. Een mooie wandeling. Helaas met wat regen en hagel hier en daar. Maar ook veel schattige konijntjes, prachtige duinen en verlaten stranden. Kortom, heerlijk gewandeld.

Ochtendwandelingen

Ook verruilde ik mijn vaste ochtendrondje Singelpark eens voor een ochtendwandeling in Polders Poelgeest. Daar kom ik wel regelmatig. Maar meestal in het weekend of op een vrije dag. Dan loop ik er in ongeveer 30 minuten heen. Maar op een dinsdag, voor mijn werkdag begon, stapte ik een keer op de fiets richting Oegstgeest. En dat was echt een feestje. Want het was er prachtig. De zon was net op en er hing nog een dikke mist. Daardoor zag het er redelijk magisch uit. Echt een goed begin van de dag. Ga ik dus vaker doen, zo’n ochtendwandeling in de natuur.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Mijn ouders hadden ook wel eens zin om die ‘grote beesten’ te zien. Dus samen met hen ging ik op een vroege woensdagochtend wandelen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Die ‘grote beesten’ (Schotse Hooglanders) zagen we dit keer niet. Maar we kwamen wel een vosje tegen. Ook heel erg tof. Het was best fris toen we er waren, dus we hielden het bij een korte wandeling. Nog even een kop koffie bij Parnassia om weer op te warmen en daarna gingen we weer naar Leiden. Via de ’toeristische’ route, dus langs de bollenvelden. Ik schoot vanuit de auto dit vrolijke bollenveld hierboven. Ik vond deze er zo gezellig uitzien met al die kleurtjes door elkaar.

Nederlands Kustpad deel 2 – etappe 2

Na de eerste etappe van het Nederlands Kustpad deel 2 besloot ik zondag 25 april gelijk voor etappe twee te gaan. Die ging van Ockenburgh naar het Binnenhof in Den Haag. Het uitgebreide verslag volgt nog. Ik kan wel vast verklappen dat het weer een prachtige route was. En natuurlijk kwam ik deze keer wel een Schotse Hooglander tegen (sorry, mam). Ook was ik erg onder de indruk van het mooie Westduinpark, daar ga ik zeker nog eens wandelen.

Het was dus best weer een fijne wandelmaand, met 222 kilometer op de teller. In mei ga ik natuurlijk verder met het Nederlands Kustpad en wie weet welke mooie wandellocaties er verder nog voorbijkomen.

0 comments on “Wandelingen april 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *