Wandelen

Wandelingen februari 2021

Wat een afwisselende maand was februari. Van extreem winterse wandelingen tot wandelingen waar het wel lente leek. Na een wat slome start wandelde ik toch nog 240 kilometer in februari. Vandaag lees je er alles over in dit blog.

Winterwandeling Leiden

Februari begon een beetje sloom. Door de regen en de kou had ik in het begin van de maand niet zo veel zin in lange wandelingen. Dus ik hield het vooral bij mijn vaste rondjes door Leiden. Gelukkig was daar in op 7 februari ineens een dik pak sneeuw. Dat nodigde natuurlijk uit om een lange winterwandeling door Leiden te maken. Je kon duidelijk merken dat iedereen wel behoefte had aan een verzetje. Want overal in de stad was het volop sneeuwpret. Vooral rond De Burcht in Leiden was het gezellig. Daar gingen kinderen met de slee van het heuveltje af. En werd er vanaf De Burcht genoten van het prachtige uitzicht. Heerlijk.

Een weekje Zandvoort

Nog middenin het winterse weer ging ik een weekje naar Zandvoort. Dat had ik redelijk last-minute besloten eind januari. Toen had ik niet kunnen bedenken dat er zoveel sneeuw zou vallen en dat het zo koud zou zijn. Mijn plan was om lekker veel te wandelen. Hoewel ik een beetje bang was dat het te winters zou zijn voor fijne wandelingen, viel dat enorm mee. De sneeuw was nog goed begaanbaar. Bovendien was het de meeste dagen koud, maar zonnig. Ik wandelde dus heel wat af. De Amsterdamse Waterleidingduinen lagen er sprookjesachtig bij. En in Nationaal Park Zuid-Kennemerland wandelde ik door een Bob Ross schilderij en stond ik oog in oog met een kudde Schotse Hooglanders. Kortom, een zeer geslaagd weekje weg.

Lente in historisch Warmond

Het kan snel gaan in een maand. Want van een dik pak sneeuw gingen we ineens naar lentetemperaturen. Hoewel ik echt heb genoten van het winterweer, was dit toch ook wel weer erg fijn. Vooral het feit dat het ’s ochtends al weer wat eerder licht wordt doet me goed. Zo vind ik het toch weer wat makkelijk om voor mijn werkdag begint vast een wandeling in de buurt te maken. Een goed begin van de dag. Dat ga ik de komende tijd dus weer vaker doen. En op de laatste woensdag van februari maakte ik een mooie wandeling door historisch Warmond. Daar ontdekte ik het mooie park rondom Huys te Warmont en het eiland Koudenhoorn. Ik verheug me er nu al op om daar de komende tijd nog vaker te wandelen.

Hebben jullie nog mooie wandelingen gemaakt in februari? Of nog leuke wandeltips voor me om de komende tijd te gaan ontdekken?

0 comments on “Wandelingen februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *