Wandelen

Wandelingen augustus 2021

In augustus begon ik langzaam maar zeker weer een beetje uit mijn wandeldip te komen. Regelmatig ging ik er ’s ochtend voor het werk weer op uit voor een heerlijke ochtendwandeling. En ook maakte ik weer een paar keer een wat langere wandeling. Al met al wandelde ik zo’n 270 kilometer in augustus. Dat begint er weer meer op te lijken.

Singelpark

Ochtendwandelingen blijven toch echt mijn favoriet. Begin augustus probeerde ik die gewoonte er weer in te krijgen. Ik trapte af met een Singelpark wandeling, het was al weer even geleden dat ik de hele route had gelopen. Op een paar van mijn favoriete plekjes maakte ik even een foto. Prachtig toch? En heerlijk dat ik hier gewoon mijn dagelijkse wandelrondje kan maken. Vooral dat plekje op de Korte vlietbrug vind ik zo mooi. Die vrolijke bloembakken, en dan dat pittoreske grachtje erachter. Blij dat ik weer een keer het complete rondje heb gewandeld. De rest van de maand wandelde ik ook nog regelmatig een deel van de Singelparkroute.

Virtuele routes

Aangezien ik nog steeds een beetje last had van een wandeldip besloot ik mee te doen aan een virtuele wandeling van The Conqueror. Ik zag hier regelmatig advertenties van voorbijkomen op Facebook en besloot het eens te proberen. Dit zijn virtuele routes, je legt het equivalent van de afstand af op de plek waar je zelf sport en komt zo steeds een stukje verder op je virtuele route. Heb je de hele afstand afgelegd? Dan krijg je (nou ja, krijgen, daar betaal je natuurlijk voor) een mooie medaille. Ik zal hier binnenkort een blog schrijven over mijn ervaringen. Ik kan in ieder geval wel vast verklappen dat het heeft geholpen om uit mijn wandeldip te komen, en dat ik al met een tweede challenge bezig ben.

Recreatiegebied Vlietland

Eindelijk kreeg ik weer wat zin in wat langere wandelingen. Nadat ik al een keer een wandeling langs de Vliet maakte, ging ik een weekje later naar recreatiegebied Vlietland. Sowieso leuk om daar weer eens te wandelen. Maar extra motivatie was deze keer mijn Flower route challenge van The Conqueror. Die virtuale route loopt namelijk ook langs dit gebied. Extra leuk dus om tijdens een echte wandeling een stukje van die virtuele route te lopen. Het was zalig weer (zo’n 22 graden, zonnetje, met een klein beetje wind). Ik ging lekker vroeg op pad en liep vanaf Station Voorschoten via Vlietland, langs de Vliet en park Cronesteyn weer terug naar huis. Een lekkere wandeling van 17,5 kilometer.

Verschillende korte wandelingen

Zoals gezegd kreeg ik de smaak van het wandelen weer een beetje te pakken deze maand. Ik wandelde diverse korte en langere rondjes op een aantal van mijn favoriete plekken in de stad, maar ook de Boterhuispolder en liep nog een stuk langs de Vliet. Wat daarbij ook zeker hielp waren mijn nieuwe wandelschoenen. Vorig jaar kocht ik bij de Outlet in Roermond een paar Columbia Cypresswood schoenen. Dat merk draag ik eigenlijk altijd. Maar dit model zat vanaf het eerste moment zo enorm lekker. Ze waren dan ook redelijk afgedragen inmiddels. Toen mijn ouders onlangs een paar dagen in Limburg waren, en weer een bezoekje aan de outlet brachten, vroeg ik ze dan ook om te kijken of ze dit model nog verkochten. En gelukkig was dat het geval. Dus ik heb gelijk maar twee paar laten meenemen. Kan ik weer even vooruit.

Poelgeest en Warmond

Om lekker bezig te blijven voor mijn challenge besloot ik eind van de maand weer een wat langere wandeling te maken van bijna 15 kilometer. Ik had nog een aantal wandelingen van het Zuid-Hollands Landschap opgeslagen en liet me inspireren door de wandeling door Stedelijk Hout. Ik begon bij Kasteel Poelgeest en liep door naar de Polders Poelgeest en Huys te Warmont. Daar pauzeerde ik even met een kop koffie en liep vervolgens via het centrum van Warmond en de Haarlemmertrekvaart weer terug naar Leiden.

0 comments on “Wandelingen augustus 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *