Wandelen

Wandelingen september 2021

Wat gaat het jaar snel. De herfst is al weer in volle gang. Mooie herfstkleuren, wat lagere temperaturen, lekker vroeg donker. Ik hou ervan. In september was het af en toe nog best lekker zomers. Halverwege de maand had ik (eindelijk) vakantie. Dus toen steeg het aantal wandelkilometers flink. Waar ik allemaal wandelde in september lees je hier.

Amsterdamse Waterleidingduinen – De Zilk

Op mijn eerste vakantiedag ging ik naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik was er al een poosje niet meer geweest. Mijn start was bij ingang De Zilk. Meestal ga ik daar rechtdoor of rechtsaf, deze keer ging ik linksaf en besloot de zwarte route te volgen. De bronst komt er aan en ik zag al wat herten die zich aan het uitsloven waren met hun gewei. Zeer indrukwekkend. Sowieso leek het wel of alle herten aan deze kant van de Waterleidingduinen zaten vandaag. Het laatste stuk besloot ik iets van de route af te wijken en langs het water van het Oosterkanaal te lopen. Daar zag ik ineens verderop iets langs het water lopen. Te klein voor een hert. Dus nog eens kijken. Het bleek een vosje te zijn. Had ik helemaal niet verwacht. Wat een cadeautje. Ik kon nog snel wat foto’s maken voor er vanaf de andere kant een hardloper aankwam en het vosje tussen de bomen verdween. Een zeer geslaagd begin van mijn vakantie.

Amsterdamse Waterleidingduinen – Zandvoort

Een week later was ik gewoon nog een keer in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een vriendin bleek ook een paar vrije dagen te hebben, dus we spraken af om samen te gaan wandelen. Ik had voorgesteld om een etappe van het Nederlands Kustpad te lopen. Maar zij had mijn foto’s van de Waterleidingduinen gezien vroeg of ik het erg vond om nog een keer te gaan. Helemaal niet. We vertrokken vanaf ingang Zandvoortelaan en liepen richting Duizendmeterweg/Strandweg in de hoop een vos te spotten. Maar helaas. Ook de hertjes lieten zich deze keer iets minder zien dan een week eerder. Maar dat geeft niets. Het was sowieso gezellig en het gebied is altijd mooi. Na zo’n 20 kilometer dronken we nog even iets bij brasserie Dune voor we op huis aan gingen.

Zeeland

Als afsluiter van mijn vakantie ging ik nog een paar dagen naar Zeeland. Ik verbleef in Duinhotel Breezand, echt een aanrader. Deze locatie had ik ook uitgekozen omdat ik al een paar fijne wandelplekken had gespot in de buurt. Na aankomst wandelde ik rond in de buurt van Vrouwenpolder en het strand van Breezand. De tweede dag wandelde ik van Vrouwenpolder naar Veere, ongeveer 7 kilometer. Dit is ook het eerste deel van de zomeretappe Veerse Meer van het Nederlands Kustpad deel 1 (dat in Zeeland is). Eigenlijk wilde ik de volledige etappe lopen, maar ik kwam er al voor vertrek naar Zeeland achter dat het niet voor niets een zomeretappe is. Het pontje van Veere naar Kamperland vaart namelijk maar tot en met 25 september. Ik was pas 28 september in Zeeland. Nou ja, plan B dan maar. Ik liep dus alleen het eerste deel van de route naar Veere en wandelde nog een uurtje rond in dit schattige plaatsje. Daarna pakte ik een bus naar Middelburg waar ik nog wat winkelde en wandelde (maar niet heel veel foto’s maakte).

Oranjezon

Een van de fijne wandelplekken in Zeeland die ik al had opgezocht was Natuurgebied Oranjezon. Dit was op ongeveer 3,5 kilometer van mijn hotel. Er zijn in het gebied verschillende wandelroutes uitgezet. Ik volgde twee van de routes en wandelde daarna via het strand weer terug naar mijn hotel. Een heerlijk actieve wandeldag met ruim 34.000 stappen. Later zal ik nog een blogje schrijven over het wandelen in Oranjezon. Ook wandelde ik tijdens mijn vakantie nog op het werkeiland Neeltje Jans, maar dat zie je in mijn overzicht van oktober en ik zal hier ook nog een apart blog over schrijven.

Verder nog in september

Begin september wandelde ik vooral lekker rond op een aantal van mijn vaste wandelplekken zoals het centrum van Leiden en de Boterhuispolder. Tijdens mijn kleine wandelrondje in de buurt kwam ik dit schitterende tafereeltje met de beertjes in de schoolbanken tegen. Daar wordt je toch vrolijk van? Tijdens mijn vakantie ging ik met familie ook nog een weekendje naar Brabant. We hadden enorm geluk met het weer. We spendeerden onder andere een dagje in Ouwehands Dierenpark. En ik kon eindelijk de panda’s bewonderen, al waren ze niet zo erg actief. Ook zagen we Bumi, het babyolifantje van een maand oud, heel schattig. Ondertussen was ik ook nog bezig met de Alps to Ocean van The Conqueror Challenge. Ergens tijdens mijn vakantie had ik de 289,7 kilometer voltooid. En dat was sneller dan ik had verwacht, namelijk binnen 45 dagen in plaats van de 56 die ik er voor had uitgetrokken. Dus binnenkort kan ik weer een medaille in de bus verwachten.

0 comments on “Wandelingen september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *