Wandelen

Welkom op MirandaWandelt

Bruggetje in Park Sonsbeek - Arnhem

Een nieuw jaar, nieuwe blogplannen. Al een tijdje liep ik rond met het idee om weer te gaan bloggen. Na jaren met veel plezier over boeken en lezen te hebben geschreven op MirandaLeest begon het de afgelopen weken weer te kriebelen. En ineens had ik het, waarom niet een blog rond wandelen en een aantal van mijn favoriete bezigheden en onderwerpen. Kort samengevat (en lekker allitererend): Lopen, Luisteren, Leiden, Lezen en foto’s (nou ja, bijna allitererend dus).

Wandelen

Het voornaamste thema van dit blog zal zijn wandelen. Dat doe ik al een aantal jaren met enorm veel plezier. Mijn favoriete wandelroutes, mooie plekken en alles wat met wandelen te maken heeft wil ik graag delen. En ik wil laten zien dat je echt niet gelijk hoeft te gaan trainen voor de Vierdaagse of een andere lange wandeltocht om te genieten van wandelen. Zelf vind ik 20 kilometer lang zat bijvoorbeeld. Maar veel vaker moet ik het hebben van mijn dagelijkse wandelingen in de buurt. Soms kort, soms lang. Soms door een inspirerend landschap, vaak ook een blokje door mijn eigen buurt. Maar ook daar kan ik enorm van genieten.

Leiden

Mijn stad. Ik ben er geboren en getogen. Een echte Leidse glibber. En wat prijs ik me gelukkig dat ik hier veel van mijn wandelkilometers kan en mag maken. Want Leiden is toch echt de allermooiste stad van Nederland, zo niet de wereld. Het kan natuurlijk zijn dat ik een beetje bevooroordeeld ben, maar Leiden beschikt echt over prachtige straatjes, fotogenieke singels en een heleboel bezienswaardigheden. Ik zal dan ook regelmatig mijn favoriete wandelingen en wandelspots in en om Leiden delen. Maar ook bijzondere plekken in de stad die het delen waard zijn.

Fotografie

Net als de meeste mensen heb ik mijn telefoon tegenwoordig altijd op zak. En regelmatig neem ik ook mijn camera (een Canon Powershot) mee als ik op pad ga. Ik leg graag mijn wandelingen vast. Natuurlijk de mooie omgeving, of bijzondere beesten die ik soms tegenkom. Maar ook zaken die me gewoon opvallen, van toffe straat art tot grappige of opvallende dingen. Echt verstand van fotograferen heb ik niet, maar ook dan kun je echt leuke plaatjes schieten. Die zullen jullie hier dan ook regelmatig voorbij zien komen. Volg me vooral ook op Instagram, daar deel ik mijn foto’s.

Podcasts voor tijdens het wandelen

Genieten van de stilte, de geluiden van de natuur of het rumoer van de stad. Ik hou ervan. Maar tijdens het wandelen luister ik ook vaak naar een podcast. Zeker bij een wat meer praktische wandeling, zoals wanneer ik onderweg naar werk ben (in het ‘oude’ normaal dan). Maar ook wanneer ik eigenlijk helemaal niet zo’n zin heb om op pad te gaan, of weinig inspiratie heb en dus voor de duizendste keer weer hetzelfde rondje ga lopen. Met een podcast op vliegt de tijd voorbij, en heb ik voor ik het weet weer een lekkere wandeling gemaakt. Mijn podcastapp staat boordevol, dus ik deel graag de podcasts die ik de moeite waard vind.

Boeken over wandelen

In 2015 begon ik op MirandaLeest.nl een boekenblog en daar schreef ik jarenlang met veel plezier over boeken, lezen en alles wat daarmee te maken had. Na een paar jaar had ik vooral weer zin om gewoon te lezen om het lezen. Maar ik ben en blijf een boekenliefhebber. En omdat het wandelen zo enorm populair is tegenwoordig zijn de wandelboeken ook goed vertegenwoordigd. Zelf heb ik inmiddels ook een aardige verzameling. Dus ik tip graag de boeken die ik de moeite waard vind.

Ik wens je veel leesplezier op mijn blog. En natuurlijk ook vooral heel veel wandelplezier!

6 comments on “Welkom op MirandaWandelt

  1. Heel veel wandel- en blogplezier! Ik ga je hier ook weer volgen!

  2. Superleuk dat je weer gaat bloggen Miranda. Ik ga weer volgen! 🙂

  3. Leuk! Ik ga je volgen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *